Tony’s Chocolonely heeft de Golden Egg Award gewonnen voor een sterke verbetering van duurzaam en sociaal beleid van zijn (paas) chocolade! Ondanks dat er deze week uit een artikel van Reuters bleek dat er nauwelijks progressie is geboekt in de bestrijding van kinderarbeid, toont Tony’s aan dat het wel degelijk mogelijk is om slaafvrije chocolade te produceren. “We zijn natuurlijk erg dankbaar dat we hebben gewonnen, alleen draait het natuurlijk niet om ons. We maken ons grote zorgen over de vooruitgang in de chocolade-industrie.”, aldus Tony’s Chocolonely. 
 
“Pasen is een feestdag waarop er veel chocolade wordt geconsumeerd. Maar wat zit er nou echt achter al die feestelijke chocolade? Mighty EarthBe Slavery Free, en Green America onderzochten ’t wereldwijd en lanceerden deze de week de Easter Chocolate Scorecard. Natuurlijk, sommige chocoladebedrijven zetten goede stappen in het verduurzamen van de chocoladeketen. Anderen negeren simpelweg de groeiende vraag van consumenten naar chocolade die is gemaakt zonder kinderarbeid en die niet bijdraagt aan ontbossing. Deze survey van Mighty EarthBe Slavery Free, en Green America en het Reuters artikel laten eens te meer zien dat we iedereen nodig hebben om werkelijk impact te kunnen maken in de cacao-industrie. Alleen samen maken we chocolade 100% slaafvrij.” 
 
Kijk hier voor meer informatie over de Golden Egg Award