Bent u ondernemer met een wagenpark waarvan meerdere voertuigen dagelijks onderweg zijn? Dan kan het wellicht verstandig zijn om gebruik te maken van een voertuigvolgsysteem. U bespaart daarmee tijd maar ook brandstof. Dus ook goed voor het milieu. In dit artikel vindt u alle voordelen van het gebruik van een volgsysteem, op basis van GPS, in uw auto’s.
Een voertuigvolgsysteem bespaart tijd, brandstof en dus geld
Door het plaatsen van een voertuigvolgsysteem in iedere auto weet u, middels de GPS tracker, op ieder moment van de dag waar uw personeel zich exact bevindt. Moet u op het laatste moment nog een spoedklus inplannen? Met het systeem weet u altijd wie van uw personeel het dichts in de buurt is en het snelst op locatie kan zijn. U bespaart dan én een berg tijd én liters brandstof. Een volgsysteem kan u daarom uiteindelijk veel geld besparen.
Hoe werkt een voertuigvolgsysteem
Een GPS volgsysteem bestaat uit een klein kastje en een antenne die binnen dertig minuten in een auto te plaatsen zijn. Onder het dashboard en uit het zicht van buitenstaanders.
De GPS tracker in combinatie met speciale software, zorgt ervoor dat u online de locaties van al uw voertuigen op een overzichtelijke kaart in één oogopslag kunt zien.
De online software biedt naast de overzichtelijke real time kaartweergave van de bedrijfsauto’s, ook de mogelijkheid om verschillende rapportages te genereren. Deze worden gegenereerd op basis van het aantal gereden kilometers, de gereden snelheid en het aantal minuten stilstand van een voertuig aan. Ook is het mogelijk een rapport voor een specifieke bestuurder of voertuig te genereren. Tevens kunnen bijvoorbeeld dagelijkse ritten, meetings, gewerkte uren en tijdsbesteding op een specifieke locatie worden weergegeven in een rapport. Zo kunt u bijvoorbeeld in de gaten houden of personeelsleden elkaar nog voor het einde van de werkdag ontmoeten bij een tankstation.
De gebruiker kan via een schakelaar aangeven of de rit privé of zakelijk is – ideaal met het oog op het registreren van ritten. Het kastje wordt meestal ingesealed om zowel schade als fraude te voorkomen.