KPN staat voor het vijfde achtereenvolgende jaar genoteerd in de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI). Daarmee is KPN volgens onafhankelijke experts een van de negen meest duurzame telecombedrijven ter wereld.
Uit de cijfers blijkt dat KPN onder andere goed scoort met zijn klimaatbeleid. Het Italiaanse Telecom Italia SpA is ’s werelds duurzaamste telecombedrijf. In totaal werden 71 telecombedrijven uitgenodigd om hun duurzaamheidsprestaties te laten meten voor opname in de wereldindex. Dow Jones
maakte de cijfers vanmorgen bekend.
Lat steeds hoger
Sinds 2012 staat KPN onafgebroken in deze wereldwijde index, voor beleggers een belangrijke graadmeter op het gebied van duurzaamheid. Echter, de concurrentie om een notering in de DJSI index te verdienen neemt toe met steeds meer bedrijven die hier naar streven. Daarnaast legt Dow Jones de
lat elk jaar hoger zodat bedrijven blijven werken aan verdere verduurzaming.
“De impact van KPN op de samenleving is groot. Daarom zetten we al jaren vol in op het terugdringen van de CO2-uitstoot, helpen we klanten hun eigen CO2-uitstoot te verlagen en willen we met onze dienstverlening bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen,” zegt Eelco Blok, CEO van KPN. “Dat we ons voor het vijfde achtereenvolgende jaar tot de meest duurzame telecombedrijven ter wereld mogen rekenen is een prestatie om trots op te zijn”.
Minder, schoner, klanten helpen
Energieverbruik en CO2-uitstoot terugdringen zijn topprioriteiten bij KPN, evenals met KPN producten en diensten klanten helpen hun eigen CO2-voetafdruk te verlagen. KPN, verantwoordelijk voor 0,8% van het elektriciteitsverbruik in Nederland, is sinds 2015 klimaatneutraal voor eigen operatie.
Dat doet KPN door uitsluitend in Nederland opgewekte groene stroom te gebruiken (88% van het energieverbruik van KPN), en de uitstoot van gas (3%) en autobrandstoffen (9%) via bosbouw en Gold Standard certificaten te compenseren.
Economie, maatschappij en milieu
De Dow Jones Sustainability Index, die in 1999 werd geintroduceerd, geeft de duurzaamheidsscores van de 2500 grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld weer en is ingedeeld in sectoren. De ranglijst is gebaseerd op economische, maatschappelijke en milieuprestaties.