Stichting Doen, Hivos en Impact Hub Amsterdam hebben de deelnemers aan het Investment Ready Program bekendgemaakt. De geselecteerde duurzame ondernemers houden zich onder meer bezig met het winnen van CO2 uit de atmosfeer voor productietoepassingen, drijvende huizen voor Azië, zeewiercultivatie voor de Europese industrie en duurzame motorfietsen voor Afrika. Zij worden binnen het programma ondersteund om investeringsgeld aan te trekken en daarmee hun groeiambities te realiseren. De best presterende ondernemer ontvangt een gegarandeerde investering van EUR 50.000.
Met hulp van toonaangevende ondernemers, experts en elkaar concretiseren de deelnemers aan Investment Ready Program in de komende vier maanden hun mondiale aspiraties en leren zij door de lens van een investeerder naar hun onderneming kijken. Deze leerperiode wordt afgesloten met een investeerdersforum waar de ondernemers zich presenteren aan diverse investeerders en fondsen.
Betrokken partners, experts en investeringsclubs
Naast begeleiding van ervaren mentoren kunnen de ondernemers gebruikmaken van de expertise van De Brauw op gebied van juridische zaken, The Boston Consulting Group voor strategische ontwikkeling en marktanalyse en de Rabobank voor financiële vraagstukken. Met pitch coach David Beckett en de presentatie-experts van Mr. Prezident kunnen de ondernemers zich voorbereiden op het investeerdersforum op 20 februari. Daarbij zijn investeerdersclubs als Toniic, De Investeerdersclub, Money Meets Ideas en Pymwymic aanwezig, evenals participatiemaatschappijen en informele investeerders.
De deelnemers
De groep deelnemers bestaat uit zowel ervaren als jonge ondernemers die op zoek zijn naar kapitaal voor hun technologie, product of oplossing waarvan het bestaansrecht is bewezen. Het uiteindelijke doel van deze ondernemers is het leveren van een bijdrage aan de transitie naar een nieuwe verantwoorde economie.
1. Alucha ontwikkelt en vermarkt duurzame recycling oplossingen voor complexe afvalstromen middels een industrieel bewezen pyrolyse technologie.
2. Closing the Loop verlengt op unieke, circulaire wijze de levenscyclus van mobiele telefoons.
3. Fasobiogaz maakt in Afrika elektriciteit uit afval, met als bijproduct organische mest en industriële warmte.
4. Flexbase ontwerpt en bouwt drijvende constructies in gebieden waar water een probleem vormt.
5. Giaura gebruikt ruimtevaarttechnologie om CO2 te winnen, zuiveren en gebruiken in toepassingen zoals airco’s en aquariums.
6. Hortimare levert zeewierzaaigoed, cultiveringstechnieken en diensten voor een duurzame aquacultuursector.
7. Koneksie heeft een duurzame motorfiets en een mobiliteitsconcept ontwikkeld voor de Afrikaanse motor-taxi industrie.
8. MUD Jeans biedt een up-to-date klerenkast zonder kleding te bezitten met het vernieuwende Lease A Jeans concept.
9. Windchallenge bouwt een lichte, betrouwbare, veilige en geruisloze windturbine die on- en off-grid duurzame energie levert.
10. Zzzoof zorgt voor duurzame lokale logistiek en houdt de stad gratis schoon.