AkzoNobel heeft wederom de toppositie behaald op de invloedrijke Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI)-ranglijst en staat daarmee bovenaan in de categorie ‘Materials’ industrie (voorheen genaamd Chemische industrie).
De nieuwe ranglijst, die vandaag is gepubliceerd, benadrukt het streven van de onderneming naar continue verbetering. Dit is het achtste opeenvolgende jaar dat AkzoNobel in de top drie van de ranglijst staat genoteerd.
“Wij zijn erg blij en enorm trots dat we wederom bovenaan deze prestigieuze en belangrijke ranglijst staan”, aldus Ton Büchner, CEO van AkzoNobel. “Duurzaamheid is een belangrijk fundament van onze strategie waarbij we waarde creëren door onze middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten. Het handhaven van onze toppositie op deze ranglijst bevestigt onze overtuiging dat duurzaamheid en bedrijfsvoering hand in hand gaan.”
Hij voegt toe dat alle AkzoNobel-medewerkers een enorm compliment verdienen voor het feit dat duurzaamheid onlosmakelijk verbonden is met AkzoNobel’s bedrijfsactiviteiten
en -cultuur. “Iedereen kan trots zijn op het behalen van deze toppositie voor het tweede jaar op rij”, aldus Büchner. “Samen werken we hard aan het beter begrijpen van de veranderende behoeften op de markten wereldwijd. En daarmee kunnen we verdere ontwikkeling van innovatieve technologieën doorvoeren die inspelen op de behoeften van onze klanten.”
Büchner vervolgt dat, ondanks het succes, meer verbeteringen nodig zijn, aangezien de onderneming vastbesloten is om in de toekomst nog meer gebruik te maken van kansen op duurzame groei. “Dit zal betekenen dat we nog nauwer zullen samenwerken met onze klanten en leveranciers om duurzame innovaties te kunnen bewerkstelligen”, legt hij uit. “Ook moeten we volledig gericht blijven op het verder verbeteren van onze prestaties, zodat we de volgende grote stap voorwaarts kunnen maken en meer waarde kunnen creëren uit minder middelen.”
De DJSI World Index, die wordt beschouwd als een van de meest prominente duurzaamheidsindicatoren, zet de maatstaven voor duurzaamheidsprestaties van vooraanstaande ondernemingen, gebaseerd op milieu-, sociale en economische prestaties, inclusief toekomstgerichte indicatoren.
Daarbij worden criteria gehanteerd, waaronder integraal ketenbeheer, operationele eco-efficiëntie, verantwoord productbeheer, ontwikkeling van menselijk kapitaal, ARBO en bedrijfsveiligheid.