Afgelopen week heeft Bus Whisky opnieuw internationale erkenning gekregen door een prestigieuze duurzaamheidsprijs te winnen tijdens The Spirits Business Awards 2024. Tijdens een stijlvol black-tie evenement in het indrukwekkende Underglobe Theater in Londen, mochten de Brabantse whiskymakers onder toeziend oog van meer dan 300 internationale prominenten uit de drankenindustrie, de felbegeerde ‘special commendation’ van de Spirits Sustainability Award in ontvangst nemen.
De jury prees de ambitieuze plannen van Bus om de meest duurzame whiskydistilleerderij ter wereld te worden met een zeer innovatieve aanpak, zoals het omzetten van brouwersgraan in brood, granola en andere voedingsproducten, en zelfs ‘bierbostelbeton’, een koolstofnegatief bouwmateriaal, te ontwikkelen.
Bus Whisky kwam een aantal weken geleden nog in het nieuws na de diefstal van een deel van hun whiskyvoorraad, waarvan nog niets is teruggevonden. Deze prijs is dus een mooie opsteker voor het team. Samen met andere duurzame whiskyproducenten willen de duurzame whiskymakers graag laten zien dat duurzaamheid en innovatie hand in hand kunnen gaan. Eigenaar Dennis Hurkmans: “Het is inspirerend om naast wereldwijde leiders in de industrie op het podium te staan. Tijdens dit fantastische event bleek eens te meer dat Generatie Z actief zoekt naar merken met echte inhoud en duurzame betekenis, en het is geweldig om te zien dat nieuwe merken als Bus Whisky daar steeds vaker bij horen”.
In 2021 mocht Bus Whisky in Hongkong al de Global Green Awards in ontvangst nemen als een van de meest duurzame whiskyproducenten ter wereld. Het daar bovenop winnen van een prestigieuze Spirits Business Award in Londen verstevigt de positie van Bus als toonaangevend duurzaam whiskymerk. Het gepassioneerde team van Bus heeft een missie: de wereldwijde standaard zetten voor duurzame whisky. In het hart van hun single estate farmdistillery werken ze met slechts drie ingrediënten in perfecte harmonie: gemoute gerst van eigen boerderij, hun eigen giststam en puur water uit een lokale bron.
Elke fles wordt non-chill filtered en ambachtelijk verzegeld met bijenwas uit de eigen imkerij op het familielandgoed. Met 100% hernieuwbare energie, gebotteld in 100% gerecycled glas en vastbesloten om te komen tot netto nul-emissie. Bij Bus omarmen ze regeneratieve landbouw zonder kunstmest, zonder pesticiden en met een zero-waste filosofie. Het resultaat? Een uitzonderlijke single malt whisky, met zorg gemaakt en een eerbetoon aan erfgoed, vakmanschap en duurzaamheid.