Beleidsmedewerker circulaire economie

  • Dienstverband
  • Den Haag

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Ons doel? Het realiseren van een circulaire economie in 2050.

In een circulaire economie gaan we zuinig en slim om met grondstoffen en producten. We gebruiken minder grondstoffen doordat we producten anders ontwerpen, langer gebruiken en gebruikte grondstoffen weer inzetten voor nieuwe producten. Ook kiezen we grondstoffen die steeds weer aan te vullen zijn. Voor een circulaire economie zijn ambitie, heldere regels, circulair ondernemerschap en een omslag in het denken en doen nodig. Alleen zo houden we de aarde leefbaar, ook voor de generaties na ons. Benieuwd hoe jij daaraan zult bijdragen? Lees snel verder en solliciteer!

Hoe jij bijdraagt in je rol

Als beleidsmedewerker circulaire economie werk je aan twee grote trajecten die belangrijke kaders vormen in het circulaire economiebeleid. Het eerste is het Circulair Materialenplan. Dit plan omvat het beleid voor afvalstoffenbeheer en sluit aan bij de transitie naar de circulaire economie. Dit doe je niet alleen, maar met directe collega’s van zowel het ministerie als van Rijkswaterstaat.

Ten tweede ga je werken aan de ontwikkeling van een Circulaire Economie-wet die een onderdeel gaat vormen van de Wet Milieubeheer. Dat doe je samen met een projectleider en collega’s van de juridische afdeling. Doel is om in 2028 een goede wettelijke basis te hebben voor onze circulaire ambities en dat nieuwe (Europese) wetgeving ook goed en gemakkelijk kan worden opgehangen aan deze CE-wet.

Ook ga je aan de slag met de implementatie van de herziene Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen in de Nederlandse context. Wat is er nodig om de Europese afspraken verder uit te werken zodat wij in Nederland voldoen aan die nieuwe regels? Je werkt hiervoor nauw samen met de projectleider en de collega’s van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Je werkt in een publicitaire en politiek gevoelige omgeving waar de druk soms hoog kan oplopen en de belangen groot zijn.

De werkzaamheden die je verricht kunnen in de loop van de tijd veranderen. Je bent dan ook flexibel en breed inzetbaar want het zou zomaar kunnen dat je in de loop van de tijd op andere onderwerpen en thema’s wordt ingezet, afhankelijk van de prioriteiten van de directie.

 

Meer informatie/solliciteren: www.werkenvoornederland.nl.