Consultant Duurzaamheid Non- & Near-food

  • Dienstverband
  • Zaandam

Albert Heijn

De missie van Albert Heijn ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.’ gaat niet alleen over eten, maar ook over alle producten die wij verkopen, denk ook aan huishoudelijke producten, cosmetica, en was en reinigingsproducten. Onze missie betekent respect voor mens, dier en natuur. Heb jij affiniteit en ervaring op thema’s als productverduurzaming, circulariteit, mensenrechten en vermindering van broeikasgasemissies op gebied van non en near-food producten, ingrediënten, materialen en ketens? En lijkt het jou een mooie uitdaging om samen met ons deze ambities waar te maken? Lees verder!

Albert Heijn vult met 125.000 collega’s, verdeeld over ruim 1.250 winkels in Nederland en Vlaanderen, acht home shop centers, zes distributiecentra en ons hoofdkantoor elke avond ruim zes miljoen borden.

Jouw nieuwe baan en werkplek.

Als Consultant Duurzaamheid zet je je in om Albert Heijn (+Etos) te ondersteunen met haar ambities op het gebied van bijvoorbeeld het verduurzamen van onze non- & near-food producten: van ingrediënten en componenten, circulariteit, vermindering van broeikasgasemissies en ook mensenrechten diep in onze ketens. Dat doe je samen met jouw collega’s van de afdeling Duurzaamheid & Kwaliteit. Ook ga je samenwerken met verschillende operationele teams, onze commerciële teams en onze kwaliteitsmanagers van zowel Albert Heijn als Etos. Het is een erg uitdagende rol, want jij bent de spin in het web op verschillende onderwerpen en gebieden met een focus op non en near-food producten.

In deze functie werk je 40 uur per week, deels vanuit ons hoofdkantoor in Zaandam en deels vanuit huis.

Dit ga je bij ons doen.

  • Je coördineert en geeft sturing op verschillende duurzaamheidsonderwerpen gerelateerd aan non en near-food producten.
  • Je zorgt voor de implementatie van bestaand duurzaamheidsbeleid over non- en near-food categorieën bij zowel Albert Heijn en Etos.
  • Op non- en near-food specifieke onderwerpen werk jij samen om beleid te maken, kaders te schetsen en richting te bepalen, en je werkt samen met andere onderdelen van Albert Heijn en Etos op de uitvoering daarvan. Je bent het aanspreekpunt voor de verschillende duurzaamheidsonderwerpen gerelateerd aan non- en near-food.
  • Je geeft proactief goed onderbouwd advies en sturing m.b.t. de duurzaamste keuze op basis van grondige analyse en eigen kennis.
  • Je leert en laat je inspireren door externe best-practices.
  • Je maakt overzicht en bewaakt de voortgang van alle initiatieven en maakt of geeft input op periodieke rapportages, of vraaglijsten.

We vinden het belangrijk dat jij bij Albert Heijn jezelf kunt zijn in een omgeving die openstaat voor verschillende perspectieven, een omgeving waarin we nieuwsgierig zijn en elkaar waarderen. Voor deze functie zoeken we bij voorkeur iemand die de diversiteit in ons team, in de breedste in van het woord, versterkt. Iemand die – naast de juiste ervaring op het vlak van verduurzaming van non- en near-food – vanuit eigen achtergrond en persoonlijke eigenschappen een ander geluid brengt en daarmee een goede aanvulling is op ons team.

Meer informatie/solliciteren: werk.ah.nl.