Greenkeeper

  • Dienstverband
  • Huizen

Westland Kaas B.V.

Ben jij een visionair op het gebied van duurzaamheid en wil je jouw expertise inzetten om een blijvende impact te maken binnen de voedingsmiddelenindustrie? Zoek je een kans om te werken aan de verduurzaming van onze toonaangevende  kaasmerken zoals Old Amsterdam en Maaslander? Als eigenzinnig kaasbedrijf noemen wij onze duurzaamheidsmanager de Greenkeeper. Ontdek hoe jij als Greenkeeper bij Westland Kaas een essentiële rol kunt spelen in onze weg naar een klimaatneutrale toekomst.

Wat ga je doen?

Als Greenkeeper bij Westland Kaas ben jij de sleutel tot het succes van onze duurzaamheidsinitiatieven!

In deze veelzijdige rol bevorder jij CO2-reductie en duurzame ontwikkelingen binnen ons bedrijf en de gehele keten.

Jouw missie is om duurzaamheid volledig te integreren in onze bedrijfsvoering en de impact van onze activiteiten op het milieu zodanig te minimaliseren dat we onze ambitieuze doelstelling bereiken: netto klimaatneutrale kaas in 2036.

Resultaatgebied 1: Duurzaamheidsstrategie

  • Ontwikkelen en implementeren van een integrale duurzaamheidsstrategie die aansluit bij onze missie en visie.
  • Identificeren van duurzaamheidsdoelstellingen en -initiatieven, zoals CO2-reductie, biodiversiteitsverbetering, bevordering van dierenwelzijn, vermindering van plasticgebruik, en de sociale aspecten van duurzaamheid.
  • Analyseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen en het bevorderen van een organisatiecultuur die bijdraagt aan duurzaamheid.
  • Fungeren als kenniscentrum door onderzoek naar relevante onderwerpen zoals CO2-uitstoot in ketenstappen, reductiemaatregelen en compensatieprojecten.
  • Ontwikkelen van een CO2-voetafdruk (Life Cycle Analysis) voor Westland Kaas als bedrijf en haar producten.

Resultaatgebied 2: Stakeholdermanagement

Onderhouden van een breed netwerk van stakeholders op het gebied van duurzaamheid, waaronder NGO’s, duurzaamheidsmanagers van ketenpartners, externe adviseurs en start-ups.

  • Inventariseren van de belangen van stakeholders en fungeren als verbindende schakel tussen interne afdelingen en externe initiatieven.
  • Proactief communiceren van onze duurzaamheidsstrategie en -initiatieven naar leveranciers, afnemers en interne stakeholders, onder andere via presentaties en social media.
  • Monitoren en interpreteren van milieu- en duurzaamheidsregelgeving inclusief CSRD-richtlijn, ontwikkelen van processen en systemen om aan deze eisen te voldoen en in samenwerking met Finance zorgdragen voor correcte rapportage van duurzaamheidsinformatie.
  • Opstellen en onderhouden van de Code of Conduct en implementatie daarvan bij relevante stakeholders.

In deze functie werk je nauw samen met het managementteam en de collega’s van de diverse afdelingen waaronder Finance, HR, R&D, Sales en Marketing. Je rapporteert aan de CFO.

 

Meer informatie/solliciteren: www.westlandkaas.nl.