Adviseur circulaire economie en afvalbeheer

  • Dienstverband
  • Utrecht

Rijkswaterstaat

De overgang naar een circulaire economie staat hoog op de politieke agenda en biedt veel kansen en uitdagingen voor de samenleving. Wil jij ook bijdragen aan een circulaire economie? We zoeken een adviseur die vragen van bedrijven en overheden beantwoordt over de toepassing van wet- en regelgeving en meewerkt aan programma’s die bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie en het voorkomen van zwerfafval. Wil jij hier aan bijdragen? Lees dan snel verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Om overheden en bedrijven te helpen regels beter te begrijpen en actief toe te passen zoeken we een betrokken resultaatgerichte adviseur die breed inzetbaar is. Als adviseur van de Helpdesk Afvalbeheer beantwoord je uiteenlopende en vaak complexe vragen over regelgeving zoals producentenverantwoordelijkheid, de Europese verordening overbrenging afvalstoffen en de Omgevingswet.

Daarnaast werk je op basis van je interesses en vaardigheden mee aan een of meer programma’s binnen verschillende thema’s gelieerd aan Circulaire Economie, waarbij je overheden en bedrijven ondersteunt beleid te maken en maatregelen in te voeren. Hierdoor draag jij direct bij aan de Circulaire Economie en een schoner Nederland.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Bijdragen aan een schoner Nederland. Doordat jij op proactieve wijze complexe vragen weet te beantwoorden, houd jij bedrijven en overheden goed geïnformeerd over de Omgevingswet en de verschillende thema’s binnen CE. Je bent breed georiënteerd, maakt je nieuwe onderwerpen graag snel eigen en verdiept je graag in de dagelijkse praktijk van bedrijven en overheden en de kaders die hen worden gesteld. Als adviseur heb je interesse in de voorbereiding en uitvoering van regelgeving en ben je servicegericht. Je bent nauwkeurig en hebt plezier in het samen met collega’s uitzoeken van lastige praktijkcases.

Meer informatie/solliciteren: werkenbij.rijkswaterstaat.nl.