Kwartiermaker duurzaamheid (CRSD)

  • Dienstverband
  • Rotterdam

Groot Rotterdam

Uren per week: 8-12 uur per week

Een van de ambities van Groot Rotterdam voor 2035 is om duurzaamheid de aandacht te geven die het verdient binnen onze organisatie. Ben jij een gedreven expert op het gebied van duurzaamheid en wil je bijdragen aan een duurzame toekomst voor jonge mensen en onze medewerkers in Rotterdam en omstreken? Dan zoeken we jou!

Wat ga jij als kwartiermaker duurzaamheid doen?

Groot Rotterdam wil klaar zijn voor de nieuwe duurzaamheidsvereisten. Bij ons krijg je de kans om de visie en richting op het gebied van duurzaamheid te bepalen. Samen met je collega’s vertaal je deze visie naar concrete strategische doelen voor de komende jaren. We geloven dat we pas echt succesvol zijn in duurzaamheid als het in de haarvaten van onze organisatie zit.

Ben jij een gedreven professional met een passie voor duurzaamheid? Wil jij aan de basis staan van een transitie die ons bedrijf duurzaamheidsbestendig maakt? Wij zoeken een kwartiermaker duurzaamheid die ons gaat helpen bij de implementatie van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en de integratie van duurzaamheid in onze bedrijfsvoering.

De organisatie waar jij gaat werken

Groot Rotterdam is een koepelorganisatie. Binnen deze koepelorganisatie vallen 4 werkmaatschappijen: KindeRdam, Peuter&Co, JOZ en SMWR. Met bijna 160 kinderopvanglocaties en 1.400 collega’s zijn wij een van de grootste organisaties voor kinderopvang, jongerenwerk en schoolmaatschappelijk werk in de regio Rotterdam. Zo kunnen wij kinderen alle ruimte bieden om de wereld te onderzoeken en te ontdekken, en helpen we jongvolwassenen om hun weg in die wereld vorm te geven. Samen staan we sterk voor de opvang en ontwikkeling van jonge kinderen van 0 tot 13 jaar in Rotterdam e.o. en de begeleiding van jongeren tot 23 jaar. We doen dat vanuit een maatschappelijke betrokkenheid, waarin we het belangrijk vinden mee te werken aan een kansrijke toekomst voor alle kinderen en jongeren.

Bouw samen met ons aan een mooie toekomst

Duurzaamheid is de sleutel tot een toekomst waarin jonge mensen kunnen bloeien en groeien. Wij geloven dat het beschermen van onze planeet en haar hulpbronnen onmisbaar is voor hun welzijn en toekomst. Door duurzaamheid centraal te stellen in alles wat we doen, bouwen we samen aan een wereld waarin jonge mensen gezond, veilig en vol vertrouwen kunnen opgroeien. Het is onze verantwoordelijkheid om hen een aarde na te laten waar ze trots op kunnen zijn.

Om dit te bereiken, maken we bewuste keuzes en zetten we in op duurzame innovaties in al onze activiteiten. Zo zorgen we ervoor dat jonge mensen nooit hoeven te kiezen tussen welvaart en een gezonde planeet. We willen hen inspireren om actief bij te dragen aan een duurzame samenleving, en dat begint bij onszelf. Daarom investeren we binnen onze organisatie in bewustwording en scholing. Als onze medewerkers begrijpen waarom duurzaamheid zo belangrijk is, kunnen zij met passie en overtuiging anderen inspireren.

We moedigen onze medewerkers aan om met frisse ideeën te komen en verandering te omarmen, zodat zij op hun beurt jonge mensen kunnen inspireren. Samen kunnen we een voorbeeld zijn en ervoor zorgen dat de volgende generatie een wereld erft waarin zij met trots kunnen leven. Wij geloven dat duurzaamheid en jonge mensen hand in hand gaan, en samen creëren we een wereld waarin mens en natuur in harmonie kunnen bloeien en groeien.

Sluit je aan bij ons, en laten we samen bouwen aan deze mooie toekomst. 

Jouw taken

  • Je schrijft de visie en strategische ambities in nauw overleg met de medewerkers in de organisatie.
  • Je ontwikkelt en implementeert de duurzaamheidsstrategie die voldoet aan de CSRD-richtlijnen.
  • Je zet een rapportagesysteem voor duurzaamheidsprestaties, inclusief KPI’s en doelstellingen op.
  • Je fungeert als de spil tussen verschillende werkmaatschappijen en afdelingen om duurzaamheid breed te verankeren in onze organisatie.
  • Je adviseert het management en de directie over de kansen en uitdagingen die er zijn bij CRSD.
  • Je identificeert duurzaamheidsrisico’s en -kansen binnen onze bedrijfsprocessen.
  • Je zorgt voor bewustwording en betrokkenheid bij medewerkers en stakeholders door middel van trainingen en communicatie.

Meer informatie/solliciteren: www.ikwerkaandetoekomst.nl.