Stage duurzaamheid materialen

  • Stageplaats
  • Utrecht

Dura Vermeer

Wil jij je 100% inzetten om het tij te keren? Wil jij vanuit een bouwend ontwikkelaar bijdragen aan een van de grootste maatschappelijke opgaven van deze tijd, namelijk het verduurzamen van de gebouwde omgeving? Heb jij affiniteit met het thema duurzaamheid en vind jij het leuk om je vast te bijten in duurzame materialen binnen de bouw? En ben jij per januari of februari 2025 op zoek naar een meewerkstage richting duurzaamheid? Kom dan stage lopen bij Dura Vermeer Bouw & Vastgoed in Utrecht!

Dit wordt jouw stage

Dura Vermeer heeft hoge ambities op gebied van duurzaamheid. Uitstoot naar nul (scope I, II én III), volledig circulair bouwen en het creëren van groene en gezonde leefomgevingen zijn hierbij leidraad. Voor het waarmaken van onze ambities hebben we sinds een aantal jaar een team duurzaamheid bestaande uit twee duurzaamheids managers, een duurzaamheidscontroller en meerdere adviseurs duurzaamheid. Dit team kan aankomende periode wel wat extra hulp gebruiken en daarom zijn wij op zoek naar een meewerkstagiair(e) voor de duur van minimaal 5 maanden vanaf januari of februari 2025.

Samen met één van onze adviseurs duurzaamheid ga jij gedurende je stage periode aan de slag met de duurzame materialen die wij op dit moment binnen onze bouwprocessen al gebruiken, maar ook onderzoek doen naar nieuwe materialen en toepassingen. Dit betekend dat je gaat zorgen dat het team inzicht krijgt in de materialen die er op dit moment gebruikt worden, maar ook in toekomst gebruikt kunnen gaan worden. Zo ga je materialen scouten, en onderling vergelijken. We zijn al in de opstartende fase met materialen zoals staal, glas, gips en zonnepanelen, maar we willen ook gaan kijken hoe we onze bestaande materialen kunnen aanpassen of alternatieven kunnen aanbieden. Je kan hierbij ook denken aan materialen zoals biobased. Jij zal je bezig houden met vragen als “is er voldoende voorraad?”, “wat is de prijs van deze producten?” en “hoe kunnen we het toepassen?. Je bent in deze stage dus veel aan het onderzoeken, maar komt ook op beurzen, zal onze database aanvullen, grafieken/schema’s maken, advies ophalen, veel met collega’s schakelen en projecten bezoeken! Al met al een uitdagende stage voor iemand die veel affiniteit heeft met duurzaamheid, materialen en de bouwsector!

Meer bij Dura Vermeer

Dura Vermeer is een familiebedrijf. Een onafhankelijke bouwonderneming actief in woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructuur en techniek in Nederland. Al sinds 1855 vormen onze onafhankelijkheid en langjarige continuïteit de basis voor onze strategie. Met een omzet van circa € 1,8 miljard en ruim 3.000 medewerkers behoren we tot de top van de Nederlandse bouwsector. Samen realiseren we prachtige projecten. Iconische, en soms ook alledaagse projecten waarmee we nieuwe antwoorden bieden op maatschappelijke vraagstukken. Waarmee we de beste oplossingen voor morgen garanderen en het verschil maken voor Nederland, juist op de langere termijn. We hebben stevige ambities – en daarvoor geldt dat we die alleen kunnen waarmaken dankzij onze mensen. Als beste werkgever maken wij ons er daarom hard voor dat jij elke dag opnieuw kiest voor Dura Vermeer. Dat jij net zo trots bent op wat we maken als wij dat zijn. Dat iedereen die bij ons werkt gelukkig is. Dat je bij ons jezelf kunt zijn, je veilig voelt en je kunt uitspreken. En dat je tot je recht komt. En het beste uit jezelf kunt halen.

Hier zit je op je plek

Je gaat als stagiair(e) duurzaamheid aan de slag in het team duurzaamheid, een gezellig team dat werkzaam is vanuit ons nieuwe kantoor in Utrecht. Dura Vermeer transformeert naar een netwerkorganisatie. Dit is ook de gedachte achter het Inspiration Centre. Langs de A2 bij Utrecht – Leidsche Rijn heeft Dura Vermeer het Dura Vermeer Inspiration Centre gebouwd. Dit duurzame en zoveel mogelijk circulair gebouwde nieuwe pand biedt sinds 2020 onderdak aan kantoorpersoneel van vijf werkmaatschappijen (Dura Vermeer Vastgoed, Dura Vermeer Renovatie Midden West, Divisie Bouw & Vastgoed en Dura Vermeer Railinfra) en aan Showroom THUIS, waar huizenkopers hun meerwerk kunnen uitkiezen. Ons kantoor is goed te bereiken met de auto en het ligt op 8 minuten loopafstand van het NS station Utrecht Leidsche Rijn.

Meer informatie/solliciteren: duravermeer.recruitee.com.