Algemeen Directeur

  • Dienstverband
  • Wageningen

Communicatiebureau de Lynx

Wie zijn wij?

Bijna 30 jaar geleden – in 1995 – richtte Rob Jangmaat De Lynx op. Het begon als eenmanszaak, die uitgroeide tot De Lynx, een full service communicatiebureau. We werken met 15 à 20 communicatieadviseurs, vormgevers, digitale contentspecialisten en redacteuren (ca. 10 fte) met kennis en kunde van communicatie in een unieke niche van natuur, klimaat en ruimte. Gedurende de jaren wisselde de samenstelling van het team in grootte en taakverdeling. Ook de focus van de thema’s ging met de tijd mee, maar altijd was én is de belangrijke missie om een duurzame groene wereld verder te brengen. En die passie en betrokkenheid is terug te vinden bij de medewerkers.

Onze opdrachtgevers

De Lynx werkt voor ministeries, provincies, regio’s, waterschappen en gemeenten, voor terreinbeherende organisaties zoals Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, voor maatschappelijke organisaties en regionale netwerken, kleine stichtingen en soms eenmanszaken. Kortom, een enorm speelveld.

Onze cultuur

De Lynx is een open en platte organisatie met bevlogen medewerkers. We zijn klantgericht, resultaatgericht en flexibel. De sfeer is harmonieus met een goede teammentaliteit.

De noodzaak en vraag

Op dit moment worden de managementtaken ingevuld door drie MT-leden, waar onder Rob zelf. Zijn aandeel hierin is steeds kleiner geworden. Dat maakt het makkelijker om een stap achteruit te zetten. Er komt een moment dat je je eigen onderneming moet loslaten, dit is het goede moment. Daarom zoeken we iemand die samen met de twee blijvende managementteamleden De Lynx wil vormgeven en verder wil positioneren. Daarvoor zoeken we een nieuwe algemeen directeur die strategie en management goed weet te combineren met de uitvoering van projecten.

Onze communicatieopdrachten

Een greep uit de communicatieopdrachten die we voor diverse organisaties uitvoeren of hebben opgeleverd:

Natuur: nieuw Basisverhaal Natuur in opdracht van het ministerie van LNV, ondersteuning communicatie Collectief Natuurinclusief en Programma Natuur voor het ministerie van LNV, Biodiversiteitsplannen voor de gemeente Ede/Lochem/Oost-Gelre, detachering bij Boerennatuur, communicatiecampagne bij biodiversiteitsplan gemeente Berkelland.

Klimaat (energie): Communicatieondersteuning RES Arnhem Nijmegen, RES Rivierenland, RES Achterhoek, communicatieplan en uitvoering diverse middelen voor ‘WOW: wij gaan van het aardgas af’ i.o.v. gemeente Wageningen, Klimaatadaptatiecampagne i.o.v gemeente Rivierenland.

Ruimte: communicatieplan en website Stichting Herenboeren Nederland, mede-uitvoering Voedselvisie provincie Noord-Holland, factsheets Omgevingswet i.o.v. Vogelbescherming, magazine voor Nederlandse Vereniging voor Rentmeesters, publicatie en animatie project Slim Landgebruik i.o.v. Louis Bolk Instituut en Wageningen UR.

 

Meer informatie/solliciteren: jobs.crelate.com.