ELECTRA, de Europese specialist in het snelladen van elektrische voertuigen en winnaar van de Europese scale-up van het jaar prijs, kondigt een samenwerking aan met Ruval Real Estate, een vastgoedfonds gemanaged door Dunavast. Het doel van de samenwerking is de realisatie van vijf snellaadstation bij KFC restaurants in Nederland. Deze snellaadstations markeren de eerste concrete stappen van ELECTRA op Nederlandse bodem, na de aankondiging in april eerder dit jaar om de Nederlandse markt te betreden.

De locaties waar Electra de snellaadstations zal installeren bevinden zich in Utrecht, Delft, Lelystad, Vlaardingen en Hoogeveen. Deze deal vormt een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. ELECTRA is van plan om in 2030 in Nederland 100 snellaadstations met 600 laadpunten te realiseren. Ondertussen is ELECTRA druk bezig met het opzetten van verdere samenwerkingen.

Toegankelijk snelladen in stedelijke gebieden

De snellaadstations bij de KFC locaties passen bij de focus van ELECTRA. Het bedrijf onderscheidt zich van andere aanbieders van laadstations voor elektrische voertuigen door zich uitsluitend te focussen op snelladen en zijn snellaadstations te vestigen in stedelijke gebieden, zoals bij supermarkten, restaurants, hotels of openbare parkeerplaatsen. Zo biedt ELECTRA zijn oplossingen aan op toegankelijke locaties waar klanten de mogelijkheid hebben om de etablissementen ter plaatse te bezoeken tijdens het opladen van hun elektrische voertuigen.

Louis-Charles Mosseray, GM Benelux bij ELECTRA: “Wij zijn verheugd om onze eerste snellaadstations in Nederland te openen. Elektrisch rijden is de toekomst, maar om deze toekomst te realiseren is een uitgebreid netwerk van toegankelijke snellaadstations noodzakelijk. De hoeveelheid elektrische voertuigen op de Nederlandse wegen zal namelijk alleen maar groeien en daarmee ook de vraag naar snelle oplaadmogelijkheden. Deze eerste vijf snellaadstations bij een bekende fastfoodketen als KFC kenmerken ELECTRA’s vastberadenheid om zijn doelstellingen te behalen.”

Om zijn doelen te behalen heeft ELECTRA in drie jaar tijd, met aandeelhouders zoals onder andere PGGM, meer dan 600 miljoen euro aan kapitaal opgehaald om een van de eerste Europese snellaadnetwerken op te zetten.

Coen Sterk, Manager Ruval Real Estate: “We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met ELECTRA. Het installeren van snellaadstations op onze locaties biedt de klanten van KFC niet alleen gemak, maar draagt ook bij aan een duurzame toekomst. Deze samenwerking past perfect in onze visie voor de toekomst van mobiliteit en klantgerichtheid.”

Foto: Snellaadstation van ELECTRA bij een KFC locatie in Frankrijk