Het Science Based Targets initiative (SBTi) heeft Dura Vermeer goedkeuring gegeven op haar Net Zero-doelstellingen. Deze goedkeuring sluit aan bij de ambitie van het bouwconcern om zijn CO2-uitstoot te reduceren en daarmee een significante rol te spelen in de verduurzaming van de bouw- en infrasector.

Met de strategie ‘Op naar Net Zero’ geeft Dura Vermeer invulling aan haar duurzaamheidsambities. Dit doet het bedrijf door de directe en indirecte uitstoot te halveren in 2030 en per 2050 minimaal 90% CO2-reductie te bereiken. Dura Vermeer neemt hierbij niet alleen de verantwoordelijkheid voor de eigen directe uitstoot (in scope 1 en 2), maar voor die van de hele keten (scope 3).

Job Dura, CEO Dura Vermeer: “Met ‘Op naar Net Zero’ maken we duurzame impact en leveren we een belangrijke bijdrage vanuit onze rol als regisseur van bouwprojecten. Ik ben trots op deze goedkeuring. Verduurzaming vraagt namelijk om een gezamenlijke inspanning, zowel van onze eigen mensen als van onze opdrachtnemers en alle anderen die bij onze bouwprojecten betrokken zijn.”

SBTi-goedkeuring

SBTi is een initiatief voor op wetenschap gebaseerde klimaatdoelstellingen. De internationale organisatie toetst de ambities van bedrijven aan strikte internationale richtlijnen om ervoor te zorgen dat ze bijdragen aan het realiseren van de wereldwijde klimaatdoelen. Een beoordeling door SBTi betekent dat de doelstellingen van Dura Vermeer wetenschappelijk onderbouwd zijn. Dit geeft extra vertrouwen op de goede weg te zijn om een positieve bijdrage te leveren aan de verduurzamingsopgave.

Net Zero-initiatieven

Veruit de meeste uitstoot komt van onze projecten (scope 3).
Projecten die Dura Vermeer ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en onderhoudt. Om de uitstoot terug te dringen, ook in de gebruiksfase, moet niet alleen Dura Vermeer anders gaan werken, maar de gehele bouwketen. Dura Vermeer pakt hierin proactief een rol door onder andere te investeren in elektrisch materieel en snellaadpleinen, in CO2-arm beton (zowel de productie door upcycling van betonpuin als het gebruik van beton) en in toepassing van biobased materialen zoals hout en vezelhennep. Ook heeft Dura Vermeer circulaire woonconcepten zoals AER.