(Senior) beleidsmedewerker Markt, Innovatie & Duurzaamheid

  • Dienstverband
  • Den Haag

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Wil jij bijdragen aan een overheid die gebruik maakt van de kansen van digitalisering maar die daarnaast de impact van digitalisering zo klein mogelijk probeert te houden? Dat is niet alleen goed voor langdurig gebruik van onze middelen, maar is ook veiliger, bespaart geld en verkleint onze (internationale) afhankelijkheden. Nieuwe technologische ontwikkelen op het gebied van bv. cloud, AI en quantumcryptografie gaan snel en het is aan ons om daar tijdig en verantwoord op in te spelen. Als beleidsmedewerker bij de directie CIO Rijk sta jij in het hart van deze ontwikkelingen en kun je een grote impact maken op het innovatievermogen van de rijksoverheid. Dat doe je niet alleen, maar samen met je collega’s bij CIO Rijk, kennisinstellingen en de markt.

Dit doen we onder andere door innovatiegericht en duurzaam in te kopen, kennisuitwisselingen met de markt te organiseren en te werken aan innovatieve oplossingen die ons ICT-landschap toekomstbestendig maken.

Wat ga je doen

Binnen het team Markt, Innovatie en Duurzaamheid werken we met elkaar aan verschillende dossiers. Denk aan goed opdrachtgeverschap, innovatiegericht inkopen en het organiseren van CIO-cafés (een informele bijeenkomst gericht op kennisuitwisseling en kennismaking). Wanneer je binnen het team werkt, kijken we naar de verdeling van dossiers in combinatie met waar jouw wens en ambitie ligt.

De groeiende digitalisering binnen het rijk en de opkomst van AI betekenen veel voor ons ICT-landschap. Onze datacenters staan voor de vraag hoe deze ontwikkelingen te kunnen faciliteren. Dat vraagt niet alleen om opschaling maar ook om innovatieve oplossingen die de impact te beperken. Denk aan het slim delen van datacentercapaciteit, nieuwe manieren van koeling, het verplaatsen van workloads of efficiëntere vormen van software en AI. De afgelopen maanden is er onderzoek gedaan naar de interdepartementale samenwerking op dit gebied en in oktober besluit het CIO-beraad welke koers we gaan varen.. Het wordt jouw verantwoordelijkheid om op basis van dit onderzoek en de besluitvorming in het CIO-beraad een vervolg te geven aan de interdepartementale samenwerking en tot concrete resultaten te komen. Naast het trekken van de interdepartementale samenwerking werk je ook samen met een andere collega aan het professionaliseren van de technologiescans. Samen met de departementen werk je aan het identificeren van de trends, kansen en bedreigingen van technologische ontwikkelingen. Deze inzichten zijn waardevol voor de beleidsvorming op digitaliseringsgebied.

Meer informatie/solliciteren: www.werkenvoornederland.nl.