Data Specialist Duurzaamheid

  • Dienstverband
  • Bunnik

Royal BAM Group

Heb jij een sterke affiniteit voor duurzaamheid én wil jij impact maken? Als Dataspecialist Duurzaamheid binnen BAM Nederland kun jij het verschil maken. Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor het monitoren, adviseren en bijsturen op onze duurzaamheidsdoelstellingen binnen BAM Nederland.

Wat ga je doen?

BAM is op zoek naar een dataspecialist voor het team Duurzaamheid van BAM Nederland. Jouw belangrijkste taak is het verzamelen, verwerken en automatiseren van de data over onze duurzaamheidsprestaties. Deze data is cruciaal voor het voor het sturen van BAM, bijvoorbeeld met gegevens over CO2-uitstoot, materiaalgebruik, afval en energieverbruik.

Als dataspecialist duurzaamheid houd jij je bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Het verzamelen van gegevens over verschillende duurzaamheidsthema’s. Hierbij werk je intensief samen met onze leveranciers, business units en projectteams om hun gegevens te verkrijgen en verwerken.
  • Het automatiseren van het verzamelen en verwerken van duurzaamheidsdata. Denk hierbij aan MS Sustainability Manager of andere datasoftware. Hierbij werk je samen met collega’s van finance, IT en inkoop.
  • Het identificeren van kansen om rapportageprocessen te stroomlijnen door middel van efficiëntere technieken voor gegevensverzameling, nieuwe softwareontwikkelingen en geautomatiseerde rapportageoplossingen.
  • Het gereedmaken van (kwartaal)rapportages met als doel het monitoren, adviseren en bijsturen om onze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.
  • Onderhoud van databases en rapportageoplossingen met betrekking tot duurzaamheidsgegevens.

Jouw werkomgeving

Je werkt in het team Duurzaamheid van BAM Nederland, bestaande uit vijf enthousiaste collega’s. Daarbinnen werk je nauw samen met de senior data specialist duurzaamheid. Met jouw team draag je bij aan de verdere ontwikkeling van onze duurzaamheidsstrategie en specifiek voor het beheer van duurzaamheidsgegevens.

Standplaats voor de functie is Bunnik. Hybride werken (thuis / kantoor) is mogelijk. Tegelijk vinden we het belangrijk om elkaar als team en onze collega’s in andere afdelingen regelmatig te zien. Ons vakgebied is relatief nieuw en in snelle ontwikkeling. We geloven er daarom in dat elkaar zien, spreken en met elkaar sparren helpt om voortgang te boeken.
Als duurzaamheidsteam van BAM Nederland leveren wij verschillende diensten:

  • Leidinggeven aan de uitrol van de duurzaamheidsstrategie (implementatie, doorvertaling en doorontwikkeling);
  • Het trekken en uitvoeren van divisie-brede initiatieven die onze business units helpen om duurzamer te werken;
  • Monitoren van de duurzaamheidsprestaties en adviseren van het Management Team over besluiten en bijsturing.

Meer informatie/solliciteren: www.bamcareers.com.