Business controller CSRD

  • Dienstverband
  • Rotterdam

Erasmus MC

Kom werken als business controller binnen concern control op het gebied van Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

Reageer t/m 21-10-2024

Functie inhoud

Als business controller CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) binnen concern control heb je een belangrijke coördinerende rol binnen het CSRD domein. Het CSRD team gaat bestaan uit 3 medewerkers die gezamenlijk de stappen zetten die benodigd zijn om te komen tot een CSRD rapportage.

Hierbij horen o.a. coordinatie, afstemming binnen de organisatie met onder meer F&C, Programma ‘een duurzaam Erasmus MC’, Green Teams, compliance officer, HR, communicatie, data analyse en rapportage.
De CSRD is een Europese richtlijn m.b.t. het verstrekken van informatie over duurzaamheidsprestaties (Environmental, Social en Governance, oftewel ESG). Deze richtlijn zet in op het vergroten van de transparantie van ESG-prestaties en biedt stakeholders betere mogelijkheden voor het controleren van deze prestaties. De dubbele materialiteitsbeoordeling is een belangrijk onderdeel van het vaststellen welke duurzaamheidsthema’s voor het Erasmus MC en onze stakeholders het belangrijkst zijn. Volgens dit concept kan een onderwerp materieel zijn vanuit het oogpunt van impact en/of vanuit het oogpunt van risico’s en kansen.

Je ontwikkelt een CSRD strategie voor het Erasmus MC en de Holding en werkt hierin toe naar een rapportage en draagvlak binnen de organisatie in samenwerking met de verschillende lopende initiatieven. Tezamen met je collega’s binnen het team Concern Control en met afstemming met Financieel Beheer (financial control) én de decentrale betrokken medewerkers binnen de organisatie verzorg je de CSRD rapportage voor de Raad van Bestuur. Om deze functie in te vullen is het belangrijk dat je een helikopter-view hebt en affiniteit hebt met data-analyse. Je bent in staat jouw inzichten en adviezen op tactisch en strategisch niveau helder te verwoorden in zowel woord als geschrift.

Werkomgeving

Binnen het Erasmus MC is duurzaamheid een groot begrip. Vanuit F&C gaan we ons voorbereiden op CSRD rapportage over de Erasmus MC Holding B.V. en het Erasmus MC. De implementatie van de CSRD is geheel nieuw voor het Erasmus MC.

Je start dit traject op en werkt aan een team én een netwerk binnen de organisatie. Als business controller CSRD ben je onderdeel van het team van concern control en schakel je veelvuldig met collega’s binnen en buiten finance. Daarnaast wordt er kennis gedeeld tussen de academische ziekenhuizen in NFU-verband.

Meer informatie/solliciteren: www.werkenbijerasmusmc.nl.