Group ESG & Sustainability Manager

  • Dienstverband
  • Amsterdam

Wereldhave

Introductie

Jij bent verantwoordelijk voor het leiden van de duurzaamheidswaarden van Wereldhave. Daarnaast zorg jij ervoor dat de duurzaamheidsinspanningen van het bedrijf bijdragen aan de bedrijfsstrategie en ondersteun je de lange termijn doelstellingen. Ben jij de Group ESG & Sustainability manager die wij zoeken? Lees dan vooral verder en solliciteer direct!

Dit ga je doen als Group ESG and sustainability manager bij Wereldhave

Jij definieert de duurzaamheidsstrategie op groepsniveau als een geïntegreerd onderdeel van de LifeCentral-bedrijfsstrategie. Jij bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het duurzaamheidskader; definieert het ESG KPI’s framework samen met het Executive Team. Daarnaast adviseer jij het Executive Team over strategische duurzaamheidsthema’s zoals het in zicht houden van science based targets (SBTi, CRREM), verbeteren van de BREEAM certificeringen van ons vastgoed en het implementeren van belangrijke ESG wetgeving (o.a. CSRD, EU Taxonomy). Jij bent dé sparringpartner in de organisatie over de uitvoering van duurzaamheidsactiviteiten in de landen (België en Nederland).

Verder ben je verantwoordelijk voor het co-creëren van slimme oplossingen van duurzaamheid, bijvoorbeeld op het gebied van zonnepaneelinstallaties en laadinfrastructuur. Dit pak je op als projectmanager samen met de landenteams. Daarnaast fungeer jij als belangrijkste aanspreekpunt voor externe ratingbureaus zoals MSCI, ESG, ISS ESG en sustainalytics en bewaak je de ESG score op belangrijke benchmarks zoals CDP, GRESB en dergelijke. Je maakt sterk gebruik van je externe netwerk (e.g. DGBC, VBDO, externe consultants, ESG managers van peers).

Verder:

  • Coördineer je (duurzaamheids)projecten op groepsniveau; je leidt projecten om landen te ondersteunen bij het tijdig en binnen budget realiseren van de beoogde duurzaamheidsresultaten en de strategische doelstellingen (zoals duurzaamheidsacties / projecten in onze winkelcentra die voortkomen uit onze Paris Proof roadmaps);
  • Optimaliseer jij duurzaamheidsprocessen in de business;
    e.g. coördineren van BREEAM In-Use certificering in het hele portfolio en ervoor zorgen dat het algemene beleid up-to-date wordt gehouden;
  • Ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en rapportage van ESG-gegevens; jij beheert tools/dashboards voor rapportagedoeleinden (ervaring met Excel) en analyseert sociale en milieu-indicatoren zoals energie, CO2, afval en water.
  • Ben je verantwoordelijk voor de geïntegreerde rapportage over duurzaamheid (o.a. Jaarverslag, volgens internationale richtlijnen CSRD, EU Taxonomy en EPRA sBPR.
  • Bereken jij jaarlijks de CO2-voetafdruk om de voortgang te monitoren in overeenstemming met de science-based target en Paris Proof (net-zero) targets.
  • Beheer jij de ESG-gegevensverificatieproces met een externe auditor, inclusief de ESG KPI manual.
  • Verzorg jij presentaties en rapporten (in het Engels en Nederlands) voor alle soorten stakeholders en deelt informatie over ESG-activiteiten.

Meer informatie/solliciteren: www.wereldhave.com.