Junior Onderzoeker, Lectoraat Duurzame Finance & Accounting

Avans Hogeschool

Mooi werk

Werken als onderzoeker. Je hebt er al eens eerder over gedacht, maar nog niet de stap genomen. Of je hebt al ervaring als junior onderzoeker en wil je verder ontwikkelen. Bij Avans bieden we je de mogelijkheid om jezelf als startend onderzoeker te bekwamen in het doen van praktijkgericht onderzoek.

Onderzoek doen bij Avans betekent méér. Als onderzoeker draag jij bij aan het oplossen van de grote vraagstukken van morgen. Dat doe je niet alleen maar in samenwerking met verschillende soorten organisaties en het onderwijs. Handreikingen en adviezen van ons praktijkgerichte onderzoek belanden niet in een la, maar bieden een handelingsperspectief voor mensen die de wereld een beetje beter willen maken. En naast de verbinding tussen jouw werk en de samenleving, draagt jouw onderzoek ook bij aan nog beter onderwijs. Want de kennis die je ontwikkelt en deelt met collega-onderzoekers en docenten, maakt deel uit van de lesstof voor onze studenten.

Avans investeert in de verdere kennisontwikkeling en -overdracht van maatschappelijke thema’s. En heeft daarom een positie vacant voor een startende onderzoeker die onder de vleugels van ervaren collega’s en lectoren kunnen bouwen aan hun carrière in het onderzoeksveld. Als startende onderzoeker werk je nauw samen met lectoren, (docent)onderzoekers, studenten en het werkveld. Je draagt bij aan praktijkgericht onderzoek naar wetenschappelijke maatstaven. Dit omvat bijvoorbeeld (deel)studies naar de achtergrond van een vraagstelling (literatuur) en het uitwerken van onderzoeksresultaten. Zowel tijdens als na het onderzoek werk je samen met (aanstaand) professionals: zij onderzoeken mee, leren daarvan en van de resultaten en implementeren deze in de praktijk. Praktijkgericht onderzoek is daarmee een gelijkwaardig onderdeel in de driehoek onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk.

Jouw plek als junior onderzoeker binnen Avans

Lectoren, onderzoekers en studenten van Avans doen praktijkgericht onderzoek voor bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Dit onderzoek doen we in onze Centre of Expertise en dan specifiek bij ons lectoraat Duurzame Finance & Accounting. Jouw onderzoeksgebieden zijn finance, circulaire economie, duurzaamheidssociale en circulaire verslaggeving, true pricing en geïntegreerde bedrijfsvoering.

Meer informatie/solliciteren: www.avans.nl.