Adviseur Milieu en Duurzaamheid

  • Dienstverband
  • Utrecht

Movares

Jij vormt samen met jouw collega’s beleid op het gebied van CO2-reductie en het verlagen van de milieu-impact.

Jouw impact bij Movares

  • Jij maakt inzichtelijk wat de CO2-footprint is van onze bedrijfsvoering en projectadvisering en toetst of onze duurzame beleidsdoelen moeten worden bijgesteld.
  • Jij adviseert opdrachtgevers hoe zij tot de meest duurzame oplossingen komen in onze domeinen van Rail, Infra en Mobiliteit, Energietransitie en Gebouwen.
  • Jij adviseert het management over nieuwe milieu wet- en regelgeving (bijvoorbeeld CSRD) voor de Movares Group.

Movares voert een actief CO2-beleid. Dat is onder meer zichtbaar in onze certificering op de CO2-prestatieladder (niveau 5), maar ook in onze CO2-footprint. Onze footprint bedraag minder dan 1 ton CO2 per FTE. Daarmee hebben we veruit de laagste CO2-footprint van alle grote ingenieursbureaus. Daarnaast zijn we de eerste organisatie in Nederland met het Zero Waste certificaat en nemen we onze verantwoordelijkheid op Social Return on Investment (SROI). Maar onze grootste impact ligt in de samenwerking met onze opdrachtgevers en partners. Door programmatisch invulling te geven aan duurzame samenwerkingen, streven we naar een nog grotere duurzame impact. Samen maken we het verschil! Als Adviseur Milieu & Duurzaamheid ben jij de spil die monitort en bijstuurt voor nog meer duurzame impact. Jij benut hierbij enerzijds duurzame certificeringen en anderzijds geef je opdrachtgevers advies in projecten. Je maakt straks onderdeel uit van de groep Systemen & Processen (SP), team Circulair & Duurzaam (CD). De groep SP bestaat uit circa 70 collega’s en maakt onderdeel uit van de kennislijn Omgeving & Processen. Wij hebben van integreren ons vak gemaakt. Jullie uitdaging is om projecten zo te definiëren dat er later in het proces trefzeker, en in jouw geval circulair en duurzaam kan worden ontworpen en gecontracteerd. Jij en je collega’s doen dit door van multidisciplinaire projecten integrale projecten te maken. Samen helpen jullie deze projecten zo duurzaam mogelijk te maken en zorgen jullie ervoor dat oplossingen bestaan uit systemen waar alle betrokkenen veilig mee kunnen werken. De verschillende teams binnen de groep zijn steeds meer zelfsturend. Jullie kennen de technische ontwikkelingen, de markt en de opdrachtgevers persoonlijk en zijn zelf verantwoordelijk voor de werkverdeling en projecten. Jullie zijn niet met de harde techniek zelf bezig, jullie adviseren over de integraliteit ervan!

Dit ga je doen bij Movares

Jij bent analytisch sterk en kan goed de CO2-emissies van bijvoorbeeld lease-auto’s, elektriciteitsrekeningen of onze projectadvisering koppelen aan beleidsdoelen. Jij wordt enthousiast van het adviseren van intern management en externe opdrachtgevers om CO2 te reduceren en milieu-impact te verlagen. Jij bent een echte aanpakker, houdt van resultaat en deelt graag jouw kennis en ervaring met onze zusterbedrijven, zodat ook zij voorop lopen in duurzaamheid. Dit breng je ook mee:

  • Je hebt ervaring met het onderhouden van duurzame certificeringen als CO2-prestatieladder, ISO14001 – de internationale norm met eisen voor milieumanagementsysteem, en/of Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) waarbij jij de CO2-footprint en onderliggende bewijslast aanlevert;
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante advieservaring op het gebied van duurzaamheid in de sectoren waar Movares actief in is;

Meer informatie/solliciteren: movares.nl.