Development Specialist Sustainability

  • Dienstverband
  • Hilversum

voestalpine Track Solutions Netherlands

Ben jij gepassioneerd over het bijdragen aan duurzame mobiliteit en wil je op dit gebied het verschil maken binnen de spoorinfrastructuur? voestalpine Track Solutions Netherlands B.V. is op zoek naar een dynamisch en gedreven Development Specialist Sustainability voor ons team Strategic Development.

Over de functie

Als Development Specialist Sustainability speel je een cruciale rol bij het implementeren van programma’s voor een klimaatneutraal en circulair productportfolio welke zijn vastgelegd in ons strategisch duurzaamheidsplan. Je bent verantwoordelijk voor het toezicht houden op, en verbinden van de vraag en het aanbod van gebruikte spoorwegmaterialen. Hiervoor ben je regelmatig te vinden bij onze leveranciers, afnemers, producenten en opdrachtgevers. In nauwe samenwerking met de Focus Manager Reuse & Recycling draag je bij aan het verfijnen van onze doelstellingen t.a.v. een klimaatneutraal en circulair productportfolio. Je coördineert de ontwikkeling van duurzaamheid in belangrijke productontwikkelingsprojecten en in eigen projectgroepen. Hiervoor werk je samen met collega’s van onze Business Units en onze zusterorganisatie voestalpine Turnout Technology Netherlands, waarvoor je ook regelmatig trainingen organiseert.

Over jouw verantwoordelijkheden

  • Uitvoering geven aan de roadmap richting een klimaatneutraal en circulair portfolio middels o.a. ketenanalyses, benchmarken, reductiedoelstellingen bepalen, initiëren van veranderingen.
  • Implementeren van nieuwe duurzamere concepten en bijdragen aan de ontwikkeling of optimalisatie van bestaande concepten, methodologieën en producten/materialen.
  • Monitoren van ontwikkelingen op het gebied van een klimaatneutrale en circulaire economie en deze vertalen naar concrete activiteiten voor voestalpine Track Solutions Netherlands.
  • Analyseren van marktinformatie, formuleren van plannen voor verkoop en op de hoogte blijven van markt- en klantontwikkelingen.
  • Deelnemen aan interne en externe vergaderingen met brancheorganisaties, kennisplatforms en materiaaldepots om bij te dragen aan ketenontwikkeling.
  • Leiding geven aan of ondersteunen bij uitvoering van inhoudelijke projecten t.a.v. productontwikkeling.
  • Monitoren en aansporen van ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie bij key accounts en leveranciers door onder andere het in kaart brengen van wensen en behoeften.
  • Organiseren van trainingen en workshops t.a.v. duurzaamheid en het werken met MKI.
  • Bijhouden, toepassen en informatieverstrekking t.a.v. relevante ontwikkelen en kennis over wet- & regelgeving/voorschriften en uitdragen aan betrokkenen binnen de organisatie.

Over ons

voestalpine Track Solutions Netherlands B.V. staat aan de voorhoede van de ondersteuning van spoorbeheerders en aannemers bij de aanleg en het onderhoud van spoorwegsystemen. Als kennisspecialist binnen de spoorinfrastructuur richten we ons op het verbeteren van het totale spoorsysteem en het verlengen van de levensduur van deze railinfrastructuur. Met een team van ongeveer 160 gepassioneerde medewerkers in Hilversum zijn we toegewijd aan het leveren van de beste oplossingen voor de huidige spoorinfrastructuur en die van de toekomst.

Meer informatie/solliciteren: www.voestalpine.com.