Adviseur duurzaam opdrachtgeverschap

  • Dienstverband
  • Amsterdam

Waternet

Wat ga je doen en waar draag je aan bij?

Bij Waternet hebben we een traditie van toekomstdenken. We keken altijd al ver vooruit en paste het systeem aan, als dat nodig is. We zijn trots op deze traditie en ons vakmanschap. Nu kijken we opnieuw 100 jaar vooruit. We krijgen te maken met nieuwe vraagstukken. In een wereld waarin de bevolking groeit en het gebruik van materialen toeneemt, wordt het hergebruik van schaarse grondstoffen cruciaal. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam, de opdrachtgevers van Waternet, hebben een duidelijke ambitie: volledig circulair zijn in 2050. Om die visie te realiseren, is het programma Waternet Circulair in het leven geroepen. Dit vraagt om verreikende innovatie, nieuwe werkwijzen en creatieve denkers die de uitdaging aangaan om ons watersysteem duurzaam te transformeren.

Als Adviseur Duurzaam Opdrachtgeverschap speel jij een sleutelrol in het vormgeven en implementeren van ons duurzaamheidsbeleid voor de hele organisatie. Je werkt niet alleen aan de inhoud, maar ook aan het verbinden van verschillende afdelingen binnen Waternet. Samen bouwen we aan een schoon en circulaire toekomst.

Jij bent de drijvende kracht achter het verduurzamen van het opdrachtgeverschap binnen Waternet. Dit doe je onder andere door:

  • Het vertalen van circulaire doelstellingen naar specifieke eisen in het assetmanagement en inkoop- en aanbestedingsproces, in samenwerking met de afdelingen Inkoop, Beleid & Assets en Programmeren.
  • Creëren van draagvlak voor deze doelen binnen alle bedrijfsprocessen, zodat iedereen betrokken is en bijdraagt.
  • Evalueren van de huidige eisen rondom schoon en circulair werken en suggesties doen voor verbetering.
  • Waarborgen dat circulaire doelstellingen terugkomen in alle relevante documenten en systemen.
  • Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaam opdrachtgeverschap monitoren en zorgen dat Waternet hierin voorop blijft lopen.
  • Bevorderen van samenwerking binnen verschillende afdelingen, zoals Beleid & Assets, Programmering en Inkoop.
  • Actief bijdragen aan het strategische programma Circulair en de verdere ontwikkeling van onze circulaire bedrijfsvoering.

Welkom in het team

Het programmateam Waternet Circulair bestaat uit mensen uit heel Waternet, die vanuit hun eigen expertise samen werken aan het programma. Samen staan we aan de lat om Waternet langs 3 horizonnen Circulair te maken: de bedrijfsvoering, de watercyclus, en de omgeving. Het team bestaat uit 12 intrinsiek gemotiveerde medewerkers, ieder met een eigen discipline en achtergrond, zoals inkoop, facilitair, onderzoek en innovatie en assetmanagement.

Meer informatie/solliciteren: www.waternet.nl.