Munckhof heeft haar wagenpark uitgebreid met meer dan 100 nieuwe zero-emissie voertuigen. Hierdoor bestaat bijna de helft van het totale wagenpark nu uit zero-emissie voertuigen en wordt 80% van alle ritten duurzaam uitgevoerd met voertuigen die rijden op zero-emissie, groen gas of hydrotreated vegetable oil (HVO)-brandstof.

De nieuwe voertuigen: 49 Citroën e-Jumpy’s, 20 BYD Atto 3’s, 10 Ford e-Transits en 26 Kia e-Niro’s, zullen de komende jaren voornamelijk worden ingezet voor het leerlingenvervoer en vraagafhankelijk vervoer vanuit de taxivestigingen in Zaandam, Arnhem, Heijen, Horst en Tilburg. De voertuigen zijn speciaal aangeschaft voor opdrachten van RegioRijder, Avan, Bravo en Omnibuzz.

Munckhof heeft de ambitie om vanaf 2035 volledig zero-emissie te rijden, en volgens Managing Director Arjan Wiering is deze uitbreiding een belangrijke stap in die richting: “Met de recente uitbreiding van onze zero-emissievloot investeren we niet alleen in een duurzamere toekomst, maar ook in veiliger en moderner vervoer. Onze nieuwe voertuigen zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen, zoals rijstrookassistentie, sensoren en bandenspanningscontrole. Bovendien zorgen de stille motoren voor een aangenamere rijervaring, wat het comfort voor zowel onze chauffeurs als passagiers verhoogt.”