Vorige week heeft DEJONG, toonaangevend producent van RVS warmwatertanks, een nieuwe mijlpaal bereikt met de officiële opening van het Technology Center in Gorredijk. Rich Bendure (President van het Amerikaanse Rheem) opende samen met Arno La Haye (Managing Director Rheem Europe), Karel Wilms (DEJONG Sales Engineering) en Arjan Slot (DEJONG Innovation) ceremonieel de nieuwe locatie. Dit ultramoderne centrum, met een oppervlakte van 500 vierkante meter, is een locatie waar DEJONG samen met klanten innovaties versnelt die bijdragen aan een duurzame toekomst.

In het Technology Center werkt DEJONG aan het optimaliseren van haar warmwatertanks. Deze worden onder andere geïntegreerd in de warmtepompsystemen van bekende merken, die steeds meer de plaats innemen van traditionele energiebronnen. De leveranciers van deze warmtepompsystemen vinden in het Technology Center een plaats waar kan worden samengewerkt met de teams van DEJONG. Doordat het Technology Center naast de productiehallen staat kunnen ontwikkelingen en bevindingen direct worden opgenomen in het productieproces.

Het centrum heeft een totale oppervlakte van 500 vierkante meter, waaronder een laboratorium van ruim 200 vierkante meter, en is uitgerust met de nieuwste technologieën. De nieuwe locatie dient als broedplaats voor innovatief onderzoek en ontwikkeling, alsmede voor intensieve samenwerking met de teams van haar klanten, en biedt ruimte aan 20 werknemers die zich richten op het creëren van efficiënte en duurzame warmwatertanks. Deze producten worden zodanig ontworpen dat ze optimaal functioneren in het systeem waar ze deel van uitmaken.

Duurzaamheid als drijvende kracht

De opening van het Technology Center komt op een belangrijk moment nu de wereld geconfronteerd wordt met de uitdagingen van klimaatverandering en de overgang naar duurzame energieoplossingen. De nieuwe faciliteit biedt uitgebreide mogelijkheden voor innovatiegerichte simulaties en testwerk, evenals klant specifieke tests zoals druktesten, corrosiebeoordelingen en isolatiecertificeringen. Arno La Haye, Managing Director van Rheem Europe, licht toe: “Het nieuwe Technology Center stelt ons in staat om samen met onze klanten vernieuwende oplossingen te ontwikkelen die de energietransitie verder ondersteunen. Het helpt ons onze producten continu te verbeteren, zoals het optimaliseren van de levenscyclus van onze RVS tanks. Hoe kunnen we nog minder materiaal gebruiken? Hoe kunnen we kleinere tanks maken met dezelfde functionaliteit? We leggen de ontwerpen van onze tanks voortdurend onder de loep.”

Samen innoveren

Met het nieuwe Technology Center kunnen DEJONG’s relaties de volle breedte van de ontwerp- en ontwikkelingsmogelijkheden ervaren. In samenwerking met de Original Equipment Manufacturers (OEM’s) worden in het centrum op maat gemaakte oplossingen ontwikkeld. “In samenwerking met de klant ontwikkelen wij de juiste tank. Onze kennis en ervaring op het gebied van tankontwerp en de faciliteiten van dit nieuwe centrum stellen ons in staat om samen met onze klanten te innoveren, nieuwe technologieën te verkennen en oplossingen te ontwikkelen die de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen,” aldus La Haye.

DEJONG streeft ernaar om niet alleen producten te leveren die bijdragen aan energiezuinigheid, maar ook om deze op een zo verantwoord mogelijke manier te produceren. De nadruk op duurzaamheid in zowel product als productie is essentieel voor het bedrijf, dat zich inzet voor het realiseren van een CO2-neutrale bedrijfsvoering.