De SDG Action Days staan voor de deur en CartMoodIndex B.V. is vastbesloten om consumenten te laten zien hoe eenvoudig het is om een verschil te maken. Met een simpele app kunnen gebruikers een betekenisvolle bijdrage leveren aan een groenere en eerlijkere wereld, zonder dat het hen geld of moeite kost.

De kracht van kleine acties

Iedereen heeft wel gehoord van de Sustainable Development Goals (SDG’s), ook wel bekend als de Global Goals. Dit zijn wereldwijd afgesproken doelen die tot 2030 moeten bijdragen aan een betere en duurzamere wereld. CartMoodIndex speelt hierin een cruciale rol. Het bedrijf analyseert de impact van andere ondernemingen op deze doelen en maakt deze inzichtelijk voor consumenten. Bedrijven die hoog scoren op thema’s zoals klimaatactie, armoedebestrijding en verantwoorde consumptie en productie, krijgen erkenning. Zo worden consumenten geholpen om bewuste keuzes te maken tijdens hun dagelijkse boodschappen.

Impact zonder inspanning

“We willen consumenten bewust maken van de impact die ze iedere dag kunnen hebben, zelfs zonder grote offers te brengen,” zegt Johan Hol, woordvoerder van CartMoodIndex. “Onze app is ontworpen om gebruikers eenvoudig te informeren over de SDG-verkopen van producten die ze in hun winkelwagens leggen. Door deze kennis kunnen ze kleine, doch substantiële keuzes maken met grote gevolgen voor de toekomst.”

Lid van de SDG Club van 100

CartMoodIndex is trots lid van de SDG Club van 100, een netwerk van bedrijven die zich inzetten voor de Global Goals. Deze lidmaatschapseer onderstreept hun duurzame initiatief en betrokkenheid bij het creëren van een toekomstbestendige wereld.

De komende SDG Action Days vormen een ideaal moment voor iedereen om zich te verdiepen in de positieve impact die ze kunnen maken. Door de app van CartMoodIndex te gebruiken, wordt het eenvoudig om te controleren of de producten die men koopt bijdragen aan een betere wereld. Zo transformeren dagelijkse boodschappen in een krachtige actie richting duurzaamheid.

Met CartMoodIndex wordt een duurzame toekomst voor iedereen bereikbaar.

Over CartMoodIndex B.V.

Het doel van CartMoodIndex is om consumenten meer bewust te maken van de impact die ze via hun dagelijkse boodschappen hebben op de wereld hier en daar, nu en later. De SDG’s of Global Goals vormen de basis van CartMoodIndex. Dit zijn afspraken tussen alle lidstaten van de VN om tegen 2030 een groenere, eerlijkere en betere wereld te bouwen voor iedereen. En we hebben allemaal een rol bij het bereiken ervan.

CartMoodIndex kijkt hoe bedrijven scoren op de SDGs. Draagt het bedrijf bij aan Klimaatactie, Armoedebestrijding en Verantwoorde Consumptie en Productie?
Hoe hoger de score, hoe beter een bedrijf bijdraagt aan de SDGs.

CartMoodIndex is trots lid van de SDG Club van 100