Ontwikkelaar Circulaire Innovatie

  • Dienstverband
  • Amsterdam

Waternet

Wat ga je doen en waar draag je aan bij?

Bij Waternet hebben we een traditie van toekomstdenken. We keken altijd al ver vooruit en paste het systeem aan, als dat nodig is. We zijn trots op deze traditie en ons vakmanschap. Nu kijken we opnieuw 100 jaar vooruit. We krijgen te maken met nieuwe vraagstukken. In een wereld waarin de bevolking groeit en het gebruik van materialen toeneemt, wordt het hergebruik van schaarse grondstoffen cruciaal. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam, de opdrachtgevers van Waternet, hebben een duidelijke ambitie: volledig circulair zijn in 2050. Om die visie te realiseren, is het programma Waternet Circulair in het leven geroepen. Dit vraagt om verreikende innovatie, nieuwe werkwijzen en creatieve denkers die de uitdaging aangaan om ons watersysteem duurzaam te transformeren.

Als Ontwikkelaar Circulaire Innovatie ben jij de katalysator van verandering. Jij bent degene die de vertaalslag maakt van onze grote circulaire ambities naar concrete projecten en zorgt dat ideeën niet op papier blijven staan, maar werkelijkheid worden. Dit doe je in nauwe samenwerking met een diverse groep stakeholders: van inhoudelijke experts op het gebied van watertechnologie tot bestuurders van de gemeente Amsterdam en het waterschap. Samen werken jullie aan de circulaire transitie in onze waterketen. Projecten zoals het verduurzamen van bedrijfsprocessen of het opwaarderen van reststoffen naar nieuwe grondstoffen, zijn bij jou in goede handen. Door jouw projectmanagement en strategisch inzicht draag je bij aan de circulaire doelstellingen die een enorme milieuwinst realiseren.

Wat ga je doen?

  • Projectmanagement: Je neemt de leiding over circulaire projecten, Vanaf de eerste ideeën tot aan de implementatie: jij bent erbij.
  • Van innovatie naar actie: Je vertaalt circulaire doelen naar concrete innovaties en zorgt dat deze projecten samen met inhoudelijke experts uitgevoerd worden.
  • Draagvlak creëren: Je hebt een neus voor duurzame kansen en weet draagvlak te creëren, zowel intern als extern.
  • Innovaties verankeren: Je zorgt ervoor dat de innovatieve oplossingen verankerd worden binnen de bedrijfsvoering van Waternet, in documentatie en systemen.
  • Bestuurlijke notities: Je schrijft bestuurlijke notities om te rapporteren en besluiten op te halen bij de opdrachtgevers gemeente Amsterdam en het waterschap Amstel, Gooi en Vecht.
  • Innovatieve ontwikkelingen: Jij houdt de vinger aan de pols bij nieuwe trends in de watersector en zorgt dat deze bij het Programma Circulaire Economie op tafel komen.
  • Samenwerking: Je initieert en bevordert de samenwerking binnen Waternet waar het gaat om het verduurzamen van de organisatie. Hierbij ben je bewust van politiek-sensitieve onderwerpen en kan je je hierbinnen bewegen.
  • Strategische input: Jouw visie en inzichten draag je bij aan strategische meerjarenplannen en jaarplannen die de weg plaveien voor een circulaire toekomst.
  • Werkspoor 1 en 2: Je draagt bij aan de (verdere) ontwikkeling van werkspoor 1 en 2 (bedrijfsvoering circulair & waterketen circulair) en strategisch programma circulair als geheel.

Welkom in het team

Het programmateam Waternet Circulair bestaat uit mensen uit heel Waternet, die vanuit hun eigen expertise samen werken aan het programma. Samen staan we aan de lat om Waternet langs 3 horizonnen Circulair te maken: de bedrijfsvoering, de watercyclus, en de omgeving. Het team bestaat uit 12 intrinsiek gemotiveerde medewerkers, ieder met een eigen discipline en achtergrond, zoals inkoop, facilitair, onderzoek en innovatie en assetmanagement.

Meer informatie/solliciteren: www.waternet.nl.