In oktober 2024 gaat een nieuwe training van start die inspeelt op de snel veranderende eisen rondom duurzaamheidsrapportage in Europa. Markus Verbeek Praehep en Move to Impact slaan de handen ineen om samen de Certified Sustainability Reporting Manager (CSRM) training aan te bieden. Deze samenwerking brengt de expertise van beide organisaties samen om professionals voor te bereiden op de strikte rapportagevereisten van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Duurzaamheidsuitdagingen in de financiële sector

Met de CSRD, die vanaf van kracht is, worden bedrijven verplicht om meer gedetailleerde informatie te verstrekken over hun impact op het milieu en de maatschappij. Dit stelt niet alleen eisen aan bedrijven zelf, maar vraagt ook van financieel professionals om hun kennis uit te breiden met inzichten in duurzaamheidsrapportage. Het is een verschuiving van traditionele financiële rapportage naar een holistische benadering, waarbij bedrijven hun financiële prestaties koppelen aan hun duurzaamheidsdoelen.

De CSRM-opleiding: een grondige voorbereiding

De Certified Sustainability Reporting Manager training biedt professionals diepgaande kennis en praktische vaardigheden om effectief te voldoen aan de CSRD-verplichtingen. Tijdens de training worden deelnemers begeleid door experts van Move to Impact en leren zij hoe zij een volledige en continue rapportagecyclus kunnen implementeren, waarbij duurzaamheid en financiële verslaglegging hand in hand gaan. De opleiding biedt onder andere stapsgewijze richtlijnen voor het meten, communiceren en rapporteren van duurzaamheidsprestaties binnen bedrijven.

Registratie bij het SRFA

Na het succesvol afronden van de training kunnen deelnemers zich inschrijven bij de Stichting Register Fiscaal en Financieel Advies (SRFA) als Certified Sustainability Reporting Professional (CSRP). Deze registratie is een belangrijke erkenning voor professionals die de kennis en vaardigheden hebben om bedrijven te begeleiden in de complexe wereld van duurzaamheidsrapportage. Daarnaast telt de opleiding mee voor de jaarlijkse PE-punten, die voor veel financiële professionals verplicht zijn.

Flexibele, online leeromgeving

De CSRM-training wordt volledig online aangeboden, waardoor deelnemers hun studie kunnen combineren met hun werk. Het programma bestaat uit 40 uur lesmateriaal, verdeeld over twee maanden, en biedt een combinatie van zelfstudie en interactieve online sessies met CSRD-experts. De opleiding volgt de beproefde 8-fasen methodologie van Move to Impact, die is ontworpen om een succesvol en duurzaam rapportageproces binnen organisaties te waarborgen.

Waarom deze samenwerking

Met deze samenwerking tussen Move to Impact en Markus Verbeek Praehep wordt een krachtige combinatie van duurzaamheidsexpertise en hoogwaardige opleidingen aangeboden. De training is ideaal voor financieel professionals, managers, consultants en anderen die betrokken zijn bij CSRD-implementatie. Door deze training te volgen, versterken professionals hun kennis en zijn zij beter uitgerust om hun organisaties door de uitdagende, maar noodzakelijke transitie naar duurzaamheid te leiden.

De training begint op 2 oktober 2024.

Meer informatie en inschrijving