Programmamanager duurzaamheid

  • Dienstverband
  • Rotterdam

Woonbron

Wat je gaat doen

Als programmamanager duurzaamheid ben je verantwoordelijk voor het opstellen en actualiseren van een Woonbron breed duurzaamheidsprogramma en het sturen op de uitvoering hiervan.

Voor onze 5 programmalijnen – energietransitie, mobiliteit, groen/water, materialen  en werken & welzijn – werk je met de organisatie een uitvoeringsprogramma uit in lijn met onze visie ‘Vandaag voor Morgen’. De programmalijn energietransitie neemt hierin de komende jaren een prominente plek in en zal in jouw werk ook een substantieel deel van je tijd innemen.

Je adviseert het bestuur en de directie bij duurzaamheidsvraagstukken en zorgt voor de verspreiding van kennis en kunde in de organisatie. In het bijzonder zorg je dat het Woonbron Greenteam, een team van medewerkers uit diverse afdelingen die ambassadeurs zijn voor het duurzamer gaan werken, haar rol goed kan blijven invullen en verbreden. Ook zorg je voor de aanwezigheid van de benodigde sturings- en verantwoordingskaders en instrumenten op het gebied van duurzaamheid samen met onze afdeling Control.

Je vertegenwoordigt  Woonbron in relevante externe samenwerkingsverbanden en netwerken op strategisch niveau. Denk hierbij aan gemeenten, bewonersorganisaties, bedrijven, kennisinstituten en brancheorganisaties. Je voert de regie over het opstellen van samenwerkingsafspraken en contracten op het gebied van duurzaamheid, zoals prestatieafspraken met gemeenten en meerjarenafspraken rondom warmtenetten.

Meer informatie/solliciteren: vacatures.woonbron.nl.