Beleidsmedewerker Circulaire Economie

  • Dienstverband
  • Utrecht

Provincie Utrecht

Wil jij bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige economie in de regio Utrecht? Als Beleidsmedewerker Circulaire Economie bij de Provincie Utrecht speel jij een sleutelrol in de transitie naar een circulaire samenleving. Met jouw kennis, netwerk en ervaring help je onze regio een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van circulair ondernemerschap. Je weet als geen ander hoe je partijen met elkaar kunt verbinden om samen innovatieve en duurzame oplossingen te realiseren.

Wat ga je doen?

  • Netwerk opbouwen en versterken: Je jaagt het netwerk van gemeenten, ondernemers en kennisinstellingen proactief aan. Je weet de juiste partijen aan elkaar te verbinden om concrete stappen te zetten in de circulaire transitie.
  • Beleid ontwikkelen en uitvoeren: Je werkt actief mee aan nieuw beleid, bijvoorbeeld door financieringsmogelijkheden voor circulaire initiatieven te stimuleren. Ook draag je bij aan de ontwikkeling en implementatie van dit beleid.
  • Bestuurders adviseren: Je adviseert bestuurders over circulaire economie en helpt bij het opstellen van bestuurlijke stukken ter voorbereiding van overleggen en besluitvorming.
  • Projecten initiëren en coördineren: Je vertaalt kansen in de regio naar concrete projecten, zoals kennisuitwisseling tussen gemeenten en circulaire ondernemers. Je coördineert projectactiviteiten en draagt bij aan rapportages en evaluaties.

Meer informatie/solliciteren: werkenbij.provincie-utrecht.nl.