Duurzaamheid en circulariteit staan hoog op de prioriteitenlijst van al wie actief is in de slaapsector, zo zeker ook bij Ergosleep. Wie de Ergosleep Concept Store in Eindhoven een bezoekje bracht, kon al kennismaken met de nieuwe matrashoes Oppura. Met de nieuwe 100% circulaire matrashoes wil Ergosleep een ecologische meerwaarde toevoegen aan haar hoogkwalitatief en ergonomisch slaapconcept.

Vanaf dit najaar worden alle Ergosleep pocket- en latexmatrassen voorzien van deze nieuwe, 100% circulaire hoes. Deze hoes bestaat uit recycleerbare PET garens, is afritsbaar en als dusdanig wasbaar en vervangbaar.

In Nederland wordt het nieuwe assortiment in oktober gelanceerd. In België is het vanaf november in de winkels verkrijgbaar. Tegen eind dit jaar wordt het nieuwe assortiment ook buiten de Benelux uitgerold.

Digitaal Product Paspoort

Elke matrashoes is voorzien van een QR code die toelaat een digitaal product paspoort (DPP) aan elke matras toe te voegen. Dit digitale paspoort toont de samenstelling van de matras, geeft tips rond het onderhoud en gebruik en maakt het recyclageproces naar de toekomst toe volledig transparant. Hiermee positioneert het Belgische merk zich als voorloper in de markt en zet het een belangrijke stap richting volledige circulariteit van matrassen.

3 extra redenen om te kiezen voor een Ergosleep® matras

Naast het feit dat Ergosleep matrassen vanaf dit najaar voorzien zijn van deze 100% circulaire hoes, beschikken ze over nog enkele unieke eigenschappen die zorgen voor een product van topkwaliteit.

1. Anti-allergische hoes
Door natuurlijke probiotica in de vezels van de Oppura hoes, is elke Ergosleep matras 100% huisstofmijtvrij. Door de uitzonderlijke ventilerende en vochtregulerende werking, krijgen ook schimmels en onfrisse geurtjes geen kans.

2. Elk seizoen in topvorm
Om langdurig goed te blijven slapen, moet je je matras regelmatig draaien. Ergosleep matrassen daarom zijn langs beide kanten met een hoogkwalitatieve comfortlaag afgewerkt, zodat alle zones gelijkmatig beslapen kunnen worden. De heldere seizoensaanduiding toont welke positie je matras elk nieuw seizoen moet krijgen. Zo is je matras na 1 jaar aan alle mogelijke zijden beslapen, wat zorgt voor een langere levensduur en dus voor vele jaren zalig slapen.

3. Slaapcomfort voor twee
Samen slapen maakt deel uit van een goeie relatie. Tenminste, als je ook goed slaapt. Alles begint bij het meten van het SLAAP-DNA®. Op basis daarvan stellen we een tweepersoonsmatras samen met twee verschillende kernen. Of je kiest voor twee eenpersoonsmatrassen, gekoppeld met een ritssluiting of een matraswig. Handig en comfortabel.