Fastned, één van de top 3 snellaadbedrijven in Europa, is officieel B Corp-gecertificeerd door de non-profitorganisatie B Lab. Om gecertificeerd te worden moet de organisatie voldoen aan de strengste eisen op het gebied van transparantie en accountability en worden de prestaties op het sociale en duurzaamheidsvlak bekeken.

“Als B Corp maken we deel uit van een wereldwijde community van bedrijven die voldoen aan hoge standaarden op het gebied van governance en die een positieve impact hebben op maatschappij en milieu.Naast het betrouwbaar, gemakkelijk en aangenaam maken van elektrisch rijden, is Fastned altijd bezig geweest met het bouwen van iets groters. Door het creëren van positieve veranderingen voor het milieu, de samenleving en onze medewerkers, geloven we dat we met elkaar een betere plek om te werken en te leven kunnen realiseren.” – Michiel Langezaal, CEO en medeoprichter van Fastned.

De B Corp-certificering heeft betrekking op alle activiteiten van een bedrijf en omvat vijf ‘impactgebieden’: Bestuur, Werknemers, Gemeenschap, Milieu en Klanten. Het certificeringsproces is streng: aanvragers moeten een minimumscore van 80 halen in de B Impact Assessment. Fastned behaalde hoge cijfers op het gebied van Milieu, gezien zijn missie om de overgang van fossiele brandstoffen naar elektrisch rijden te versnellen. Het bedrijf is ook positief beoordeeld op het gebied van medewerkersbetrokkenheid en mission-lock (Fastned heeft er vanaf het begin voor gekozen om belangrijke sociale en ethische doelen na te streven naast het streven naar winst).

“Het behalen van de B Corp-certificering is een belangrijke mijlpaal voor Fastned. We zijn er trots op dat we hen mogen verwelkomen in onze B Corp community en wensen hen veel succes bij het voortzetten van hun duurzaamheidsreis.” – Tessa van Soest, Executive Director van B Lab Benelux.

Fastned klanten hebben miljoenen kilometers gereden met de duurzame energie die geleverd wordt op de snellaadstations. Waarbij zij elke laadsessie een gemiddelde van 24 kg CO₂ vermijden – het equivalent van bijna 8 liter benzine. Als B Corp-gecertificeerd bedrijf zet Fastned zijn missie voort om de e-mobiliteitssector te verbeteren.

“Onze missie is nooit een papieren vliegtuigje geweest. Voor ons is het een constante herinnering aan wat er nodig is om de wereld te veranderen. Fastned blijt zich verbeteren, waarbij we nooit de doelen uit het oog verliezen waarmee we ons bedrijf gestart zijn.” – Michiel Langezaal, CEO en medeoprichter van Fastned.