Partnernieuws Alvero Kantoormeubelverhuur

Alvero Kantoormeubelverhuur kiest voor gebruik boven bezit

In veel kantoren staan meubels ongebruikt, terwijl een kantoor verderop juist nieuw meubilair zoekt. Alvero biedt een duurzaam alternatief door meubilair vaker, langer en intensiever te gebruiken.

Wij zetten meubels in waar ze nodig zijn, voor een paar dagen, maanden of enkele jaren. Zodra meubels niet meer in gebruik zijn, halen we ze op en zetten ze elders in. Zo krijgt kantoormeubilair meerdere levens, waardoor minder productie nodig is. Dit vermindert het verbruik van grondstoffen en de CO₂-uitstoot in Nederland, maar ook in Duitsland, Frankrijk en België. De landen waar onze andere vestigingen zitten.

Langere levensduur voor meubels

In onze eigen werkplaats onderhouden, reinigen en repareren we meubilair, zodat het zo lang mogelijk meegaat. Dankzij innovatieve materialen en technieken ziet het meubilair er altijd als nieuw uit. Zo kan een stoel waar je op zit al tien jaar oud zijn, zonder dat je het merkt.

Verantwoord inkopen

Nieuw meubilair kopen we alleen als het echt nodig is. We stellen strenge eisen aan de kwaliteit en kiezen alleen A-merken met circulaire eigenschappen. Een groot deel van ons aanbod is Cradle-to-Cradle gecertificeerd. Zo kan een bureaublad bijvoorbeeld van afval zijn gemaakt, of je stoel in een vorig leven een spijkerbroek.

Alvero Meubel Management

Grotere organisaties raken vaak het overzicht kwijt over hun meubels. Ons Meubel Management systeem biedt real-time inzicht via RFID-tags en een online dashboard. Hiermee optimaliseer je het gebruik van je meubilair, vermijd je overproductie en krijg je waardevolle duurzaamheidsdata, zoals CO₂-uitstoot en onderhoudsbehoefte.

Alvero streeft naar een circulaire werkomgeving en helpt organisaties om bewustere keuzes te maken door efficiënt gebruik van kantoormeubilair.

Lees hier de CO2-rapportage over 2023