Opdracht: Inrichten CSRD Reporting & Implementatie ESG Strategie

Familiebedrijf en gespecialiseerde leverancier in technische installaties

Bij één van de relaties van Steens en Partners, een familiebedrijf en gespecialiseerde leverancier in technische installaties, hebben wij een opdracht voor een ESG/ CSRD Consultant. Men staat aan de vooravond van dit project, hetgeen betekent dat je van scratch af aan betrokken bent. Start is zo snel als mogelijk en de inzet is flexibel en in overleg.

De opdracht

Het bedrijf is internationaal actief, maar de voornaamste activiteiten (assemblage) vinden plaats in Nederland. Vooruitlopend op de verplichting, wil men door middel van dit project de vereisten vanuit de CSRD wetgeving vertalen in beleid, procedures en reporting. Design hiervan moet uiteraard auditproof zijn. Ook moet het voldoen om de vragen rondom dit onderwerp vanuit grote (beursgenoteerde) afnemers goed te kunnen beantwoorden. Daarnaast ligt er een taak om het bedrijf en management mee te nemen en te trainen op het gebied van ESG en CSRD.

Intern heeft men een team samengesteld met verschillende expertise vanuit m.n. finance, IT en HSEQ.

Resultaatgebieden:

  • Ervoor zorgen dat men per 1 januari klaar is om de juiste data te gaan verzamelen en daarmee uiteindelijk over 2025 te rapporteren
  • Opleveren van beleid, procedures en reporting daartoe
  • Training aan management en medewerkers verzorgen op gebied van ESG/ CSRD
  • Meedenken met en implementeren van ESG strategie

Meer informatie/solliciteren: www.steensconsultants.nl.