Adviseur Energietransitie en Duurzaamheid

  • Dienstverband
  • Boskoop

BMD Advies

Met de veranderende energiebesparingsverplichtingen en de toenemende focus op duurzaamheid, zoeken we een adviseur die organisaties begeleidt in hun energietransitie naar een meer duurzame bedrijfsvoering. Hierbij staat naast het invoeren van energiebesparende maatregelen ook het afbouwen van fossiele brandstoffen en inzetten van duurzame circulariteit centraal. Het beperken van een negatief effect op de leefomgeving en het klimaat wordt steeds meer onderdeel van milieuwetgeving.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Je werkt aan een complex vergunningstraject waarbij je ervaring goed van pas komt. Vervolgens heb je een bedrijfsbezoek om mee te denken over kansen en bedreigingen op gebied van duurzaamheid. Je werkt een verslag uit waarin je de klant helpt duurzame ambities te realiseren zonder impact op het bedrijfsresultaat.

Je overlegt samen met je collega’s de uitvoering van de onderzoeksplicht in combinatie met de EED-plicht. Je denkt mee met een klant op strategisch niveau en adviseert vakoverstijgend vanuit bedrijfskundig perspectief. Verder:

  • Je adviseert bedrijven proactief over energietransitie en duurzaamheid, en ziet kansen voor verbetering en innovatie van water-, afvalstromen en luchtemissie.
  • Je wordt ingezet bij klanten om bij te dragen aan projecten op het gebied van EED-audits en informatie- en onderzoeksplicht.
  • Je werkt samen met adviseurs van onze andere kantoren om onze dienstverlening continu te verbeteren en te innoveren.
  • Je voert een energietransitieladder uit en ondersteunt bij vergunningsaanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

Meer informatie/solliciteren: werkenbijbmdadvies.nl.