Lineage Inc. kondigt vandaag meer details aan over de belangrijke Food Chain Innovation Challenge. Ze maken onder meer de juryleden en hoofdprijs bekend.

De Food Chain Innovation Challenge – impactvolle oplossingen creëren tegen voedselverspilling – komt op een cruciaal moment, aangezien de bevolking met ernstige voedselonzekerheid tegen 2028 naar verwachting bijna een miljard mensen zal tellen. Lineage’s wereldwijde challenge nodigt studenten en start-ups uit om hun innovatieve technologieën of data-oplossingen te presenteren die voedselverspilling na de oogst aanpakken.

De Food Chain Innovation Challenge vindt plaats in drie internationale steden: Londen op 14 november en Amsterdam en San Francisco beide op 19 november. Studenten, start-ups en andere relevante kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen hun aanmeldingen online indienen tot 30 september.

Tijdens elk evenement presenteren de deelnemers oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan aan een gerenommeerde regionale jury. De jury kiest de regionale winnaar die een geldprijs van $5.000 en een plaats in de grote finale op 2 december ontvangt. In deze grote finale strijden de regionale winnaars tegen elkaar en wordt er één winnaar gekozen die de hoofdprijs van $50.000 ontvangt en wordt uitgenodigd voor een begeleid incubatorprogramma van zes maanden afgestemd op hun unieke bedrijfsdoelen.

Amsterdam

Het evenement in Amsterdam vindt plaats op 19 november 2024 in het NEMO Science Museum. De Europese president van Lineage, Harld Peters, zal deel uitmaken van een panel van gerenommeerde juryleden, samen met o.a. Toine Timmermans, directeur van Samen Tegen Voedselverspilling; Enno Masurel, Professor Doctor in Duurzaam Ondernemerschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam; en Esteban Arriaga, CEO van FEBA (European Food Banks Federation).

Greg Lehmkuhl, president en CEO van Lineage: “Lineage bekijkt voortdurend hoe we het wereldwijde beheer van voedselopslag, -transport en -distributie kunnen verbeteren. Naast onze eigen operationele verbeteringen is de Food Chain Innovation Challenge voor ons een momentum om het meest veelbelovende talent en de innovaties in de sector te ondersteunen. Door samen te werken kunnen we oplossingen ontwikkelen die niet alleen voedselverspilling tegengaan, maar ook duurzame praktijken voor de lange termijn bevorderen.”

Toine Timmermans, directeur van Samen tegen Voedselverspilling: “Nu we toewerken naar de 2030 voedselverspillingsdoelen van de VN, komt deze uitdaging van Lineage op een cruciaal moment. Aangezien voedselzekerheid en toegang tot voldoende voedsel voor een grote groep mensen een serieus probleem is, moeten we onze voedselsystemen klaarmaken voor de toekomst en hebben we de steun nodig van ambitieuze ondernemers en organisaties om het probleem van voedselverspilling te helpen aanpakken. Daarom ben ik enorm enthousiast om deel uit te maken van de jury hier in Nederland, om een aantal van de meest briljante innovaties en technologieën te ontdekken die de wereld duurzamer en afvalvrijer zullen maken.”

Tijdens de evenementen worden deelnemers gevraagd om hun bestaande ideeën te presenteren op vier specifieke gebieden:

  • Vermindering van voedselverspilling
  • Technieken voor het bewaren van voedsel
  • Toegang tot voedzaam voedsel
  • Data gestuurde inzichten en analyse

Over Lineage

Lineage Inc. (NASDAQ: LINE) is ’s werelds grootste globale temperatuur gecontroleerde warehouse REIT met een netwerk van meer dan 480 strategisch gelegen faciliteiten met een totale capaciteit van meer dan 8,4 miljoen vierkante meter en 3,0 miljard kubieke meter in landen in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. End-to-end supply chain-oplossingen en technologie combinerend, werkt Lineage samen met een aantal van de werelds grootste voedsel en dranken bedrijven om te helpen de distributie-efficiëntie te verhogen, duurzaamheid te bevorderen, verspilling in de supply chain te minimaliseren en, belangrijker nog, de wereld te voeden