Beleidsadviseur Energie & Duurzaamheid

  • Dienstverband
  • Groningen

Rijksuniversiteit Groningen

Word jij enthousiast van energie en duurzaamheid en wil jij de RUG helpen om koploper te worden op het gebied van energietransitie en duurzaamheidsprojecten? Dan zoeken wij jou!

Voor de Vastgoedorganisatie zoeken wij een beleidsadviseur met kennis, ervaring én lef die onze organisatie komt versterken als regisseur en adviseur met een focus op het op de kaart zetten en verder brengen van het thema Energie & Duurzaamheid (E&D) binnen de RUG. Je bouwt op de thema’s energietransitie, circulaire economie, herontwikkeling van bestaande werk- en onderwijsomgevingen en klimaatadaptatie mee aan het beleid, adviseert de eigen organisatie en de strategische partners van de RUG én regisseert het op de kaart zetten van deze thema’s.

Waarom zou je deze functie willen vervullen?

1. Strategische en veelzijdige uitdaging: deze functie is uitdagend en veelzijdig, waarin strategisch denken en beleidsontwikkeling centraal staan. Het ontwikkelen van beleid en visie op het gebied van vastgoed en huisvesting, evenals het initiëren en voorbereiden van grote vastgoedprojecten, geeft de mogelijkheid om directe impact te hebben op de langetermijnstrategie van de organisatie.
2. Maatschappelijk karakter: wettelijke kaders en internationale afspraken leiden tot nieuwe eisen, maar ook tot kansen. De RUG wil naar een positie van koploper op het gebied van de energietransitie en duurzaamheidsprojecten.

Als beleidsadviseur E&D vervul je een veelzijdige rol met de volgende taken

  • Het adviseren van het College van Bestuur en de faculteiten / diensten over deze thema’s in de breedste zin van het woord.
  • Deelnemen in het programmateam Energie & Duurzaamheid en uitvoeren van het energietransitieplan.
  • Het opzetten van programma’s op het gebied van energie en duurzaamheid voor de Vastgoedorganisatie en de campussen, met zorg voor goede aansluiting tussen beleid en uitvoering.
  • Het fungeren als aanspreekpunt voor de eigen organisatie en (externe) samenwerkingspartijen.
  • Het (laten) zoeken naar subsidiemogelijkheden en het verstrekken, vanuit ontwikkeld beleid, van opdrachten aan uitvoerende partijen.
  • Het signaleren en analyseren van kansen en knelpunten en hier gevraagd en ongevraagd over adviseren. Je presenteert oplossingsmodellen inclusief planning, risico’s, kosten, (maatschappelijke) opbrengsten en TCO-aspecten (Total Cost of Ownership).
  • Invulling geven aan RUG-ambities door het leggen van verbindingen tussen commerciële ontwikkelingen, maatschappelijke belangen en het speelveld waar veel bedrijven in opereren. Daarbij heb je specifiek aandacht voor lokale, duurzame energie-initiatieven en de uitwerking en inpassing daarvan in onze vastgoedportefeuille.

Hier kom je te werken

Bij de Rijksuniversiteit Groningen zorgen we ervoor dat iedereen het beste uit zichzelf kan halen. We zijn een grote universiteit waar niet alleen gepassioneerde onderzoekers en docenten werken, maar waar ook juist ondersteunende functies een waardevolle bijdrage leveren. Onze universiteit is actief betrokken bij de samenleving en we vinden het belangrijk om goed voor onze omgeving te zorgen. Talent, ambitie en prestatie van de 34.000 studenten en 6.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gestimuleerd.

De Vastgoedorganisatie is onderdeel van het cluster Campus & Community, dat op zijn beurt deel uitmaakt van University Services. University Services een professionele organisatie met ruim 1250 medewerkers. Wij maken ons sterk voor een bruisende, inspirerende, duurzame en actieve academische omgeving waar studenten en medewerkers zich kunnen ontwikkelen en worden uitgedaagd. We ondersteunen onderwijs, onderzoek en de bedrijfsvoering op een professionele, proactieve en samenhangende manier. We vervullen met trots een belangrijke rol binnen de RUG als faciliterend, ondersteunend en adviserend team.

Meer informatie/solliciteren: www.rug.nl.