Vanaf vandaag krijgt de thuisbatterij van Hegg Energy een flinke upgrade. Het model is te huren voor €99 per maand, waardoor opslag en terugleveren van zonnestroom ook toegankelijk wordt voor consumenten die niet een voorafgaande investering kunnen of willen doen. Daarnaast is de nieuwe variant een stuk slimmer door aansturing met een nieuw algoritme, en handelt automatisch op de onbalansmarkt.

In tegenstelling tot de meeste aanbieders van thuisbatterijen, richt Hegg Energy zich met deze vernieuwde oplossing niet alleen op het creëren van financieel rendement, maar ook op het versnellen van de energietransitie door netcongestie te verminderen.

Met het nieuwe door AI-aangestuurde algoritme van aug.e kiest de batterij van minuut tot minuut automatisch de beste strategie voor jouw huishouden:

  1. Opslaan van zonnestroom voor later gebruik
  2. Verbeteren van netstabilisatie door handel op de onbalansmarkt
  3. Terugleveren van stroom aan het net en vice versa

Het huurmodel: Een thuisbatterij niet alleen voor ‘the happy few’

Hegg Energy maakt het nu mogelijk om een van haar thuisbatterijen te huren voor slechts €99 per maand, met een looptijd van 10 jaar. Niet iedereen wil en kan de investering doen om een thuisbatterij aan te schaffen. Omdat de thuisbatterij een grote rol kan spelen bij het betaalbaar maken van energie en het versnellen van de energietransitie, heeft Hegg Energy ervoor gekozen om de huurpropositie te ontwikkelen en thuisbatterijen beschikbaar te maken voor een groter publiek.

Over Hegg Energy

Hegg Energy is een aanbieder van slimme energie oplossingen, gericht op duurzaamheid en het ondersteunen van de energietransitie. Met innovatieve producten en diensten, zoals dynamische energiecontracten, helpt Hegg Energy huishoudens om efficiënter en duurzamer met groene energie om te gaan.