Sustainability & Business Development manager

  • Dienstverband
  • Wijchen

Soprema

Soprema heeft als belangrijke marktspeler en producent van waterdichting en isolatie de ambitie om sterk te groeien binnen het gehele bouwsegment. We lopen voorop als het gaat om duurzaamheid van onze producten en nemen duurzaamheid als centraal uitgangspunt voor onze business development. Let’s go to Zero is daarbij ons motto; het doel is om in 2028 tot een 30% lagere CO2 footprint te komen en het is de ambitie om in 2050 een nul-CO2 footprint te bereiken,

Voor een geboren netwerker met een hart voor duurzaamheid

Vragen die daarbij een rol spelen zijn: hoe kunnen de duurzaamheidsuitdagingen worden vertaald naar organisatiebeleid? Hoe moet de positionering worden vormgegeven en gecommuniceerd? Welke businessmodellen kunnen hierbij helpen? Hoe kan er gemeten worden of de nieuwe positionering effect oplevert? Wordt jij helemaal enthousiast over deze vragen? Dan is deze functie als sustainability & business development manager een geweldige kans. Zeker als je een flinke dosis ondernemerschap in huis hebt.

Dit doe je

  • Opereren op het snijvlak van business development, duurzaamheid, marketing, R&D, techniek fabriek en verkoop. Je bent hierin de verbindende schakel.
  • Ontwikkelen van onze ambitieuze roadmap richting een nul CO2 footprint. Je treedt binnen Soprema NL op als de aanjager van diverse duurzaamheidsprogramma’s; je krijgt duurzaamheid binnen het MT op de persoonlijke agenda.
  • Je initieert aan de lopende band programma’s met impact en die onze footprint over de gehele keten verlaagd en zorgt voor de pragmatische uitrol ervan; van dakrol tot transport.
  • Op basis van de marktbehoeften nieuwe proposities ontwikkelen en aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden en experts.
  • Je bent verantwoordelijk voor de positionering en promotie van concepten bij opdrachtgevers.
  • Je rapporteert aan de managing director Nederland op basis van heldere KPI’s. Daarnaast heb je veelvuldig contact met de director operational excellence. Je maakt deel uit van het managementteam Soprema NL.
  • Je bouwt een relevant netwerk op binnen overheid en complete bouw DMU om betrokken te zijn bij alle initiatieven op het gebied van duurzaamheid en circulair bouwen.

Meer informatie/solliciteren: werkenbijsoprema.nl.