Programmamanager transparante ketens en echte prijzen

  • Dienstverband
  • Utrecht

MVO Nederland

Iedere programmamanager werkt op een eigen manier. Er zijn managers die de touwtjes in handen nemen en alles tot in detail regelen. Er zijn er ook die juist de touwtjes een beetje laten vieren. Hoe je het ook doet, uiteindelijk is het doel helder: de neuzen staan dezelfde kant op je haalt de doelen van het programma of project. MVO Nederland zoekt een programmamanager die dat kan en dat ook nog eens wil doen voor een economie binnen de grenzen van natuur en maatschappij.

Onze nieuwe programmamanager heeft een focus op twee van de zeven thema’s: transparante ketens en echte prijzen. Deze zeven thema’s vormen samen de Nieuwe Economie Index (NEx), het cijfer dat we jaarlijks toekennen aan de duurzaamheid van de economie. Ook vormen deze thema’s de leidraad voor alles wat we doen met de 2.000 bedrijven in het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland. Op dit moment staan we op 17,5 procent. Genoeg te doen dus. En het mooie is: jij kunt in deze functie bijdragen aan een hogere score volgend jaar.

Wat ga je doen?

Onze nieuwe programmamanager richt zich in eerste instantie op twee grote activiteiten. Binnen transparante ketens is dat de MVO Risico Checker, onze tool voor ondernemers die inkopen, exporteren of zelf produceren in het buitenland. Je helpt ondernemers in Europa met het in kaart brengen van risico´s op het gebied van mens en milieu. En dat is belangrijk, gezien er wetgeving zoals de CSRD en CSDDD aankomt.

Daarbij schakel je met ons online bureau over hoe de website beter en efficiënter kan. Daarnaast onderhoud je contact met Nederlandse, Duitse en Zwitserse opdrachtgevers en houd je de gestelde doelen in de gaten. Je zorgt ervoor dat het team binnen de uren een zo goed mogelijk resultaat neerzet.

Op het thema echte prijzen bouw je mee aan een meerjarig, nieuw programma over True Cost Accounting (TCA) in de Nederlandse voedsel- en landbouwsector. Je verbindt MVO Nederland-projecten over dit onderwerp aan elkaar, denkt mee over de richting en motiveert bedrijven mee te doen.

Wat fijn is aan deze rol? Dat vroegen we aan je collega’s. Zij vinden het vooral tof om de ene dag met een collega te overleggen over regeneratief katoen of duurzame koffie. De andere dag geef je input voor public affairs of deel je je ervaringen op een event of congres. Het is goed mogelijk dat je later ook op projecten op een ander thema gaat werken.

 

Meer informatie/solliciteren: www.mvonederland.nl.