Environmental specialist

  • Dienstverband
  • Roermond

Rockwool

In deze rol als Environmental Specialist ga je binnen onze fabriek aan de slag in een uitdagende functie. Je bent de drijvende kracht achter het milieubeleid binnen ROCKWOOL. Je zorgt ervoor dat onze processen voldoen aan de geldende milieuwet- en regelgeving en werkt continu aan het verbeteren van onze milieuprestaties. Wil je een belangrijke schakel zijn in onze missie om onze voetafdruk te verkleinen en onze productieprocessen duurzamer te maken, dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Duurzaamheid is een centraal onderdeel van de ROCKWOOL strategie. Als Environmental Specialist hou jij je bezig met allerlei werkzaamheden en projecten op het gebied van milieu en energie die bijdragen aan deze strategie. Een van grootste uitdagingen op korte termijn is het opzetten van een energiemanagementsysteem. Dat is natuurlijk niet het enige waar jij jouw tijd aan gaat spenderen, je gaat je ook bezighouden met de volgende zaken:

  • Monitoren en evalueren van de milieu-, en energieprestaties van ons productieproces;
  • Identificeren en evalueren van milieurisco’s en ontwikkeling van oplossingsvoorstellen;
  • Adviseren van management en productie over milieurisico’s en het identificeren van mogelijkheden voor verbetering;
  • begeleiden van interne en externe milieu-, en energie-audits;
  • Opstellen van milieu-, duurzaamheid-, en energierapportages voor overheden, interne en externe belanghebbenden;
  • Training van medewerkers op het gebied van milieu en energie;
  • Samenwerken met adviesbureaus en internationale projectteams aan milieu- en energieprojecten binnen de organisatie.

Waar ga jij werken?

Je komt te werken op de afdeling Production Support op de Rockwool Roermond Site. Je komt te werken in een team met 6 collega’s waarbij het team is opgesplitst tussen de locaties in Roermond en in Gladbeck (Duitsland). Je gaat werken in dagdienst waarbij je veel vrijheid hebt met het inrichten van je werkzaamheden.

Al meer dan 80 jaar zijn wij wereldmarktleider in het maken en verkopen van steenwol oplossingen. Uiteraard doen we dit niet alleen! We doen dit samen met meer dan 12.000 ROCKWOOL-collega’s wereldwijd, waarvan er 1.200 op onze locatie in Roermond werkzaam zijn. Werken bij ROCKWOOL betekent werken met zekerheid. Als werkgever die al 30 jaar winstgevend is, gaat dat verder dan alleen een goed salaris en aantrekkelijke voorwaarden. Bij ROCKWOOL sta jij in je kracht, werk je in een robuuste omgeving aan fantastische producten van steenwol en stimuleren we je om alles uit je ambities en interesses te halen.

Meer informatie/solliciteren: rockwoolgroup.wd3.myworkdayjobs.com.