Onderzoeker circulair bouwen

  • Dienstverband
  • Groningen

De Hanze Groningen

Als onderzoeker wil je bijdragen aan urgente maatschappelijke uitdagingen. Jouw passie is het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek met resultaten die directe impact hebben op de regio. De Hanze Groningen is op zoek naar onderzoekers om de praktische onderzoeksbasis aanzienlijk te versterken.

Voor het lectoraat Duurzaam Gebouwde Omgeving van het Kenniscentrum NoorderRuimte zijn wij op zoek naar een gemotiveerde en ervaren onderzoeker circulair bouwen om ons dynamische en multidisciplinaire onderzoeksteam Duurzame Gebouwde Omgeving te versterken. Je gaat een cruciale rol spelen in het bevorderen van ons onderzoek gericht op de transitie van Noord-Nederland naar een duurzamere gebouwde omgeving.

Dit ga je doen

Als onderzoeker circulair bouwen kom je in een enthousiaste onderzoeksgroep die vanuit verschillende invalshoeken onderzoek doet naar een duurzame gebouwde omgeving. Samen met een aantal andere onderzoekers geef je vorm aan het groeiende programma rondom circulair bouwen. Het ontwikkelen van duurzame nieuwe gebouwen en het renoveren van bestaande gebouwen met behulp van de circulaire benadering staat centraal in dit onderzoek. Je bent inhoudelijk deskundig en ontwikkelt innovatieve projectvoorstellen. Projecten die altijd samen met bedrijven en overheden worden uitgevoerd. Voor experimenten, testen en proefopstellingen maak je gebruik van ons FieldLab BuildinG.

Hier ga je werken

Je gaat werken bij de onderzoeksgroep Duurzaam Gebouwde Omgeving, onderdeel van het Kenniscentrum NoorderRuimte. De onderzoekers van NoorderRuimte doen praktijkgericht onderzoek naar de gebouwde omgeving in Noord-Nederland. Daarbij richten wij ons op de thema’s duurzaamheid, gezondheid & welzijn, aardbevingen en leefbaarheid. Onze aanpak is integraal. Onze lectoren, senioronderzoekers, promovendi, docent-onderzoekers en studenten verbinden onder meer de vakgebieden architectuur, bouwkunde, civiele techniek, facility management en vastgoed. Het kenniscentrum, met beoordeling excellent, is een samenwerking van zeven lectoraten, waarbinnen tachtig onderzoekers actief zijn. NoorderRuimte heeft met BuildinG de beschikking over een FieldLab waar innovaties worden getest en opgeschaald.

Meer informatie/solliciteren: werkenbijhanze.nl.