Senior docent-onderzoeker ‘Design for Circularity‘

  • Dienstverband
  • Groningen

Hanzehogeschool Groningen

Ben jij ontwerper én onderzoeker? Verken jij al langer de toepassingsmogelijkheden van bio-based grondstoffen voor industrieel te vervaardigen producten? Ben jij een expert in de ontwikkeling en toepassing van circulaire ontwerpmethodieken in praktijk, onderwijs en onderzoek? Dan zijn wij op zoek naar jou voor de vacature van senior docent-onderzoeker ‘Design for Circularity’.

Dit ga je doen

De opleiding Industrieel Product Ontwerpen en het Kenniscentrum Biobased Economy willen samen met Kunstacademie Minerva een positieve bijdrage leveren aan een circulaire, veerkrachtige, duurzame en gezonde maatschappij. Daartoe werken we met elkaar en met bedrijven en instellingen samen aan vraagstukken die nieuwe oplossingen en innovaties vereisen. Deze leiden tot toepassing in beroepspraktijk en maatschappij en dragen bij aan economische ontwikkeling.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Onderzoekslijn uitwerken: Je werkt de onderzoekslijn ‘Design for Circularity’ uit met hernieuwbare en plantaardige grondstoffen binnen het kenniscentrum ‘Biobased economy’ en de innovatiewerkplaatsen (IWP) ‘Circulair Product Ontwerpen’ en ‘Nieuw Duurzaam Erfgoed’.
  • Ondersteunen lectoren: je werkt onder aansturing van de lector‘Plant Production & Processing’ en nauw samen met het lectoraat ‘Art & Sustainability’ bij het ontwikkelen en uitvoeren van relevant toegepast onderzoek.
  • Toegepast onderzoek: Je voert toegepast onderzoek uit en maakt duurzame circulaire productontwerpen met positieve impact voor mens, milieu en maatschappij en met toepassing van de principes en methodieken van CIRCO.
  • Projecten en subsidies: Onder regie van de lector definieer je nieuwe onderzoeksprojecten op basis van praktijkvragen, werk je concrete projectvoorstellen en subsidieaanvragen uit en voer je het onderzoek uit in samenwerking met andere docent-onderzoekers, studenten en externe partijen.
  • Expertiseontwikkeling: Op basis van ontwikkelingen in het veld draag je bij aan inhoudelijke expertiseontwikkeling voor zowel onderzoek als onderwijs.
  • Samenwerking: Je werkt in de onderzoeksgroep van de lector ‘Plant Productie en Verwerking’ en stuurt daar een deel van het onderzoeksportfolio aan met docent-onderzoekers en studenten. Je ontwikkelt en onderhoudt een relevant netwerk, inclusief kennisinstellingen en bedrijven op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Hier ga je werken

Je gaat werken bij de opleiding ‘Industrieel Product Ontwerpen” (IPO) en het Kenniscentrum Biobased Economy en in nauwe samenwerking met de Kunstacademie Minerva van de Hanzehogeschool Groningen.

Meer informatie/solliciteren: werkenbijhanze.nl.