JLL, wereldwijd toonaangevend op het gebied van commercieel vastgoed en investeringsmanagement, en iwell, leverancier van energieopslagsystemen op batterijen, gaan een strategische samenwerking aan op de Duitse markt. Voor iwell betekent het dat de Europese groeiambities van het Utrechtse bedrijf in een volgende fase zijn aanbeland.

JLL en iwell zetten hun expertise op het gebied van vastgoedadvies, technologie en energie in om eigenaren en huurders van industrieel en logistiek vastgoed te helpen verduurzamen.

iwell ontwikkelt, bouwt en beheert intelligente energiebeheersystemen die zijn ontworpen om elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en water op te slaan en te beheren. Schone elektriciteit die overdag wordt opgewekt, kan worden opgeslagen en buiten zonuren worden gebruikt.

De elektriciteit kan bijvoorbeeld ’s nachts worden gebruikt om elektrische auto’s en bedrijfswagens op te laden en klaar te maken voor gebruik de volgende dag. Huurders profiteren van lagere elektriciteitskosten omdat ze energie niet alleen kunnen gebruiken wanneer die wordt geproduceerd, maar ook buiten die perioden. Voor vastgoedeigenaren maakt het installeren van deze technologie het vastgoed aantrekkelijker.

Sarina Schekahn, hoofd Industrial & Logistics Agency bij JLL Duitsland, verklaart de samenwerking: “Intelligente energiemanagementsystemen zoals die van iwell vertegenwoordigen een belangrijke upgrade voor industrieel en logistiek vastgoed en helpen huurders en eigenaren om aanzienlijke stappen te zetten in de richting van hun ESG-doelstellingen. Steeds meer gebruikers stappen over op hernieuwbare energiebronnen en ook de efficiëntie van duurzame elektriciteitsopwekking is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Het is echter veel efficiënter om deze te gebruiken met intelligente beheersystemen. Door met iwell samen te werken, bieden we gebruikers een zekere mate van onafhankelijkheid van elektriciteitsleveranciers en goedkopere en efficiëntere energieopwekking.”

Jan Willem de Jong, CEO van iwell, voegt hieraan toe: “De samenwerking met JLL is een cruciale mijlpaal in onze reis naar een slimmere, groenere toekomst en om Europa’s toonaangevende leverancier van energiebeheersystemen te worden. naar een slimmere, groenere toekomst. Met JLL’s wereldwijd toonaangevende expertise in vastgoed en iwell’s innovatieve oplossingen voor schone energie luidt onze samenwerking een nieuw tijdperk in van gedecentraliseerde, duurzame energie voor logistiek vastgoed en mobiliteit. Deze samenwerking onderstreept niet alleen het belang van een groene toekomst, maar toont ook JLL’s toewijding om een stap verder te gaan voor haar klanten. Samen voorzien we niet alleen de toekomst – we bouwen hem ook.”