Sustainability Manager

  • Dienstverband
  • Overal

Internationaal bedrijf in de verpakkingsindustrie

Houd je van een energieke en afwisselende omgeving met veel eigen verantwoordelijkheid en ben jij die gepassioneerde denker & doener die zin heeft om echt duurzame impact te maken? Als Sustainability Manager pak je je ownership en ben je verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en implementeren van duurzaamheidsstrategieën.

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is een (inter)nationaal opererend bedrijf binnen de verpakkingsindustrie. Leidend in innovatieve & duurzame off-the-shelf en maatwerk verpakkingsoplossingen voor zowel de medische als B2B-markt. Met haar moderne webshop en een uitgebreid assortiment flexibele plastic verpakkingen wordt tevens de B2C-markt bedient.

Ook in de verpakkingsindustrie is duurzaamheid een groot thema. Onze opdrachtgever ziet, los van het voldoen aan wet- en regelgeving, vooral kansen om middels het verduurzamen van haar huidige businessmodel meer duurzame groei te realiseren.

Functie

Verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van duurzaamheidsstrategieën met een ‘commercieel randje’

Als Sustainability Manager ben je verantwoordelijk voor:

  • Duurzaamheidsstrategie: ontwikkelen en implementeren van leidende en duidelijke duurzaamheidsstrategieën die de strategie en doelen van het bedrijf weerspiegelen.
  • Naleving en normen: borgt nauwkeurigheid, volledigheid en consistentie van relevante duurzaamheidsnormen en ESG-kaders zoals CSRD en GRI.
  • Commercie: creëren van waarde samen met klanten om op maat gemaakte duurzaamheidsplannen te ontwikkelen die hen helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.
  • Onderzoek en innovatie: up-to-date kennis inzake marktontwikkelingen en trends in de sector om relevante en impactvolle duurzaamheidsstrategieën te creëren en waarde te genereren.
  • Rapportage en documentatie: opstellen van gedetailleerde duurzaamheidsrapporten en documentatie met bijbehorende analyses voor interne en externe belanghebbenden.

Meer informatie/solliciteren: www.ceresgreen.nl.