Regreener, partner voor duurzame bedrijfsvoering, introduceert de Regreener Footprint Navigator, een gratis tool die bedrijven in staat stelt zelfstandig hun CO2-uitstoot (Scope 1-2-3) te berekenen. De introductie van de Footprint Navigator komt op een moment dat bedrijven geconfronteerd worden met toenemende wettelijke verplichtingen, zoals de CSRD, die eisen dat zij hun CO2-footprint rapporteren en reduceren. “Onze missie is om duurzaamheid voor iedereen toegankelijk te maken,” zegt Bernard de Wit, oprichter van Regreener. “Met de Footprint Navigator kunnen bedrijven eenvoudig hun emissies analyseren en direct actie ondernemen.”

De tool is ontworpen om bedrijven te helpen bij een eerste of verdiepende stap in hun verduurzamingstraject. Voor bedrijven die al verder zijn in dit proces, biedt Regreener ook een uitgebreide betaalde versie van de tool. Deze versie biedt extra functionaliteiten, zoals een volledig op maat gemaakte, sectorspecifieke klantomgeving, begeleiding bij het berekenen van de uitstoot bij meer gedetailleerde emissiecategorieën en de mogelijkheid om CO2-reductie scenarios op te stellen.

“Door onze tool gratis aan te bieden, hopen we een drempel weg te nemen voor bedrijven om een eerste stap te zetten richting verduurzaming,” voegt Bas Tideman, Head of Consulting, toe. “We willen bedrijven helpen hun impact op het milieu te begrijpen en te verminderen, zodat ze kunnen bijdragen aan de bredere klimaatdoelstellingen van de EU. Zo is de tool in lijn met de CSRD-wetgeving.”

De Footprint Navigator is gebaseerd op het internationaal erkende Greenhouse Gas Protocol, wat betekent dat bedrijven hun uitstoot kunnen berekenen volgens de hoogste normen. Na het berekenen van hun CO2-uitstoot kunnen bedrijven met behulp van Regreener een strategie ontwikkelen om deze emissies te reduceren en, waar nodig, te compenseren door te investeren in projecten die gericht zijn op het verminderen of verwijderen van CO2 uit de atmosfeer.