Partnernieuws Quooker

Wij zijn Quooker, een Nederlands familiebedrijf dat innovatieve keukenkranen aanbiedt die kokend, gefilterd, gekoeld, warm, koud én bruisend water leveren. Ons verhaal begon in 1970, toen onze oprichter Henri Peteri een ingeving kreeg die alles veranderde: waarom zou kokend water niet direct uit de kraan kunnen komen? Wat begon als een idee in de kelder, groeide uit tot een revolutionair product dat vandaag in keukens over de hele wereld wordt gebruikt.

In 1992 introduceerden we de allereerste Quooker-kraan, en sindsdien zijn we hard gegroeid. Inmiddels produceren we jaarlijks meer dan 300.000 systemen en zijn we actief in 16 landen. Met een team van meer dan 550 mensen blijven we trouw aan onze missie: De kokendwaterkraan tot een onmisbare tool in iedere keuken ter wereld maken.

Onze bedrijfsfilosofie is simpel: gemak voor de mens, vriendelijk voor de planeet. Dit komt tot uiting in vijf belangrijke thema’s waarin we het verschil maken:

  • Energiebesparing: We ontwerpen energiezuinige oplossingen voor kokend, warm, bruisend en gekoeld water, en produceren deze in een energiezuinig pand.
  • Drinkwaterbesparing & Beschikbaarheid: Onze producten helpen huishoudens water te besparen. Daarnaast ondersteunen we wereldwijd toegang tot schoon drinkwater via onze samenwerking met Made Blue.
  • Klimaatneutraal: We zijn vastbesloten om klimaatneutraal te worden in onze volledige waardeketen, door te investeren in duurzame, innovatieve oplossingen.
  • Levensduur & Circulariteit: Onze producten hebben een lange levensduur en worden ontwikkeld binnen een circulaire waardeketen.
  • Zorg voor mensen: We creëren producten met aandacht voor het welzijn van mensen, zowel binnen als buiten ons bedrijf.

Bij Quooker streven we ernaar om keukens wereldwijd slimmer en duurzamer te maken, zodat we zowel het dagelijks leven als de planeet dienen. Samen bouwen we aan een verantwoorde toekomst, één kraan tegelijk.