Senior Sustainability Consultant Private Wealth Management

  • Dienstverband
  • Amsterdam

ABN AMRO

In het kort

Help jij mee met het verwezenlijken van de duurzame ambities van onze private banking klanten? Houd jij van pionieren en doe je dit met enthousiasme, doorzettingsvermogen en deskundigheid? Wij zijn op zoek naar een senior consultant voor het expertise team duurzaamheid Private Wealth Management ABN AMRO.

Door middel van duurzaam financieren, beleggen, expertise en partnerships levert ABN AMRO samen met klanten een belangrijke bijdrage aan het verminderen van milieudruk, het verbeteren van sociale impact en het bevorderen van efficiënt gebruik van grondstoffen. En dat in vier verschillende landen en in de context waarin wet- en regelgeving rondom duurzaamheid steeds meer van onze organisatie vraagt.
Als bank staan we voor een flinke uitdaging om op duurzaamheid schaalbaar impact te maken. Samen met onze klanten willen we de uitstoot van broeikasgassen verlagen en de opwarming van de aarde onder 1,5°C houden, richting een net-zero economie in 2050. Dat vraagt veel van onze organisatie en de manier waarop wij onze klanten bedienen.

Je werk

Je werkt samen met het team aan de verdere ontwikkeling van het nieuwe Sustainability Expertise Team Private Wealth Management. De focus zal liggen op het verder uitvoeren van de strategie, het stellen van doelen en KPI’s, het opzetten van een monitoring & rapportage dashboard, het identificeren, verwerven en verzamelen van alle duurzaamheidskennis die binnen de bank aanwezig is, het laten groeien van huidige samenwerkingsverbanden en het cultiveren van nieuwe samenwerkingsverbanden. Je werkt samen met onze marketing- en communicatieafdeling om een consistent duurzaamheidsverhaal te garanderen.

  • Het team identificeert kennis- en informatiebehoeften bij onze private bankers en ontwikkelt en implementeert een plan om deze behoeften te adresseren.
  • Je helpt een visie ontwikkelen op de duurzaamheidstransitie binnen Wealth Managment en stem je deze af met alle stakeholders.
  • Je ondersteunt de implementatie van de duurzaamheidstrategie en het beleid van de bank; je helpt bij het ontwikkelen van duurzaamheidsinstrumenten en richtlijnen. Het doel is om het bedrijf te helpen bij het naleven van de interne en externe verplichtingen van de bank op het gebied van duurzaamheid.
  • Je helpt de veranderings- en implementatiemanagers om te voldoen aan de groeiende data-eisen vanuit een strategisch en regelgevend perspectief.
  • Samen met de teamleden toets je proactief de duurzaamheidsstrategie en risicobereidheid van ABN AMRO Private Wealth Management en geef je er input over;
  • Je werkt met alle verschillende belanghebbenden van verschillende disciplines uit verschillende landen. Deze dialogen zijn gericht op het handhaven van een efficiënte interne afstemming.

Werkomgeving

Het Sustainability Expert Team is een relatief nieuw, klein en gedreven team binnen ABN AMRO Private Wealth Management. Het team is de linking pin tussen de overkoepelende duurzaamheidsafdeling van de bank en de adviseurs en klanten. Je werkt nauw samen met verschillende afdelingen van de bank. Stakeholdermanagement is dan ook key. Het team heeft als belangrijkste prioriteit om de duurzaamheidsdialoog met klanten en interne stakeholders te bevorderen. Bovendien inspireert en vergroot het team de kennis over duurzaamheid van onze interne stakeholders. Het team ontwikkelt ook vaardigheid in relevante duurzaamheidsonderwerpen en -initiatieven, zoals onder meer inzicht in de EU-regelgeving voor duurzame financiering.

Meer informatie/solliciteren: www.werkenbijabnamro.nl.