Vanaf half augustus 2024 introduceert Odin 3 soorten biologische Franse kwaliteitswijn. Gebotteld in Nederland in herbruikbare flessen! Na retour worden de flessen grondig gereinigd en opnieuw afgevuld met biologische Merlot, Viognier en Grenache van gecertificeerde wijnboeren. Je bespaart al gauw 60% CO2 uitstoot per fles.

Elke druppel duurzaam

Voortaan belanden je lege wijnflessen dus niet meer in de glasbak en verminderen we samen de ecologische voetafdruk van de wijnproductie. Door te kiezen voor dit duurzame wijnconcept, draag je bij aan een betere wereld terwijl je van een heerlijk wijntje geniet.

Rechtstreeks van de wijnboer

De wijn komt van gecertificeerde wijnboeren in Frankrijk. De wijn komt rechtstreeks van de wijngaard naar jouw statiegeldfles! De wijn wordt in grote vaten vervoerd en in Nederland afgevuld. Door deze efficiënte manier wordt er ruim 2x zoveel wijn per levering vervoerd dan wijn in dozen op pallets.

Beste nieuwe product 2024

Het concept van wijn in statiegeldfles was op de biologische vakbeurs Biofach van 2024 in Nürnberg winnaar van het beste nieuwe product in de categorie dranken. De fles heeft €0,70 statiegeld en kan alleen worden ingeleverd als het etiket er nog op zit. Ze zijn per 6 verpakt in een goudkleurig statiegeld krat (€2,00). Er wordt dus geen onnodig verpakkingsmateriaal zoals kartonnen dozen en plastic tape verspild!