Onderzoeker / Adviseur Duurzame Voedselketens (senior)

  • Dienstverband
  • Delft

CE Delft

Is jouw passie een duurzamer voedselsysteem, in Nederland en daarbuiten? Dan zit je bij ons goed! Al 45 jaar speelt CE Delft een unieke en toonaangevende rol in het ontwikkelen van structurele oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken. We werken met veel enthousiasme aan duurzaamheidsvraagstukken op het gebied van voedsel, energie, economie, mobiliteit en grondstofketens. We zijn kritisch, open en constructief en onze drijfveer is de maatschappelijke waarde van ons werk.

Om de sector Ketenmanagement te versterken zoeken we een:

Onderzoeker I Adviseur Duurzame Voedselketens (senior)

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een senior onderzoeker en adviseur in ons team. Je werkt aan ontwikkeling van landbouw- en voedselbeleid en duurzame productieketens en -systemen. Voorbeelden van thema’s zijn de eiwittransitie, kringlooplandbouw, innovaties, externe kosten, en duurzaam inkopen. Klimaat en biodiversiteit staan centraal. Levenscyclusanalyses (LCA’s) van CE Delft zijn daarbij vaak de basis. Projecten doe je in opdracht van overheden (nationaal en Europees), maatschappelijke organisaties en bedrijven. Je leidt projecten voor deze partijen, spreekt met ze over je adviezen, en bedenkt nieuwe opdrachten. Je kunt een rol spelen in complexere trajecten met een verscheidenheid aan partijen. Je draagt bij aan het uitbreiden van het werkveld Voedselketens binnen CE Delft.

Als senior bestaat je werk uit onderzoek, projectleiding en acquisitie. Je kan je adviezen helder rapporteren en presenteren. Ook ontwikkel en onderhoud je klantcontacten. Je werkt daarbij samen met collega’s uit het team Voedselketens binnen de afdeling Ketenmanagement, maar ook met collega’s uit andere afdelingen, bijvoorbeeld energiespecialisten of milieu-economen. Je voert milieukundige analyses uit en bedenkt creatieve beleidsmatige oplossingen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over manieren om de EU landbouwsubsidies te verduurzamen, nationaal en internationaal beleid voor de eiwittransitie en mogelijke innovaties (kweekvlees, fermentatie).

Bij CE Delft werk je in een inspirerende omgeving met interessante projecten op de raakvlakken tussen bedrijfsleven, politiek en de samenleving.

Meer informatie/solliciteren: ce.nl.